Udland

Jeff Lowe fra ’Tiger King’ sagsøgt for dyremishandling

Jeff Lowe blev kendt, efter at have medvirket i Netflix-dokumentaren 'Tiger King'. Netflix

Han er blandt andet anklaget for vanrøgt af tigre.

Netflix-dokumentaren 'Tiger King' fortsætter med at danne ringe i vandet. Nu er to af series bipersoner også sigtet for dyremishandling.

Mere præcist er Jeff og Lauren Lowe, der indtil august 2020 ejede tigerparken Greater Wynnewood Exotic Animal Park, sigtet for "ulovlig anskaffelse, besiddelse og transport af beskyttede dyr" og "vanrøgt".

Det oplyser det amerikanske justitsministerium.

Jeff Lowe har ikke selv kommenteret søgsmålet, men har tidligere beskyldt regeringen for ”falske anklager”.

'Tiger King'

Jeff Lowe blev kendt, da han medvirkede i Netflix-dokumentaren ’Tiger King’.

Her fulgte man den tidligere, excentriske ejer af tigerparken Joe Exotic, der røg i fængsel, efter at han blev fundet skyldig i at betale en lejemorder 20.000 kroner for at slå sin konkurrent Carole Baskin ihjel.

Carol Baskin var i 'Tiger King' Joe Exotics ærkerival.

Efter fængslingen overtog Jeff Lowe og hans kone tigerparken.

Men den er nu lukket, og parret er anklaget for misrøgt af parkens dyr, oplyser Justitsministeriet.

- Parret har forsømt grundlæggende veterinærpleje, passende mad og sikre levevilkår for dyrene, siger Jonathan D. Brightbill, advokat i det amerikanske justitsministerium.

Joe Exotic.

Håndlangere for Peta

Flere medier har tidligere skrevet om vanrøgt af dyr. Blandt andet har personer fra det amerikanske landbrugsministerium tidligere fundet lidende dyr i parken, mens de har været i Jeff Lowes varetægt.

Til National Geographic siger ministeriets inspektør, Bonnie Boone, blandt andet, at en tigerunge blev fundet ”sløv og tynd”, og at løver i parken blev fundet med såkaldt "flystrike” – en smertefuld tilstand, hvor fluer bider og lægger æg på andre dyr, og som resultat bliver dyrenes hud ødelagt.

Det skete på en rutineundersøgelse.

Selv mener Jeff Lowe, at de amerikanske myndigheder har været håndlangere for den amerikanske dyrerettighedsorganisation PETA.