Coronavirus

Trump: Vaccine snart klar til hele USA - undtagen New York

Trump roser sig selv og understreger, at der er tale om en meget sikker vaccine.

USA's præsident, Donald Trump, siger, at en vaccine mod coronavirus snart er klar.

Det er en meget sikker vaccine

Donald Trump

Han meddeler, at vaccinen er klar til hele landet undtagen delstaten New York.

Den opsigtsvækkende udtalelse er en udløber af de sammenstød, Donald Trump har haft med New Yorks guvernør, demokraten Andrew Cuomo, som han tidligere har hævdet ikke vil distribuere en vaccine fra Trumps administration af "politiske årsager".

- Vi kan ikke levere vaccinen til en delstat, som ikke vil give den til sin befolkning øjeblikkeligt, lød det fra Donald Trump, inden han tilføjede:

- Det er en meget sikker vaccine.

Vaccinen ventes at blive distribueret i april.

Udtalelserne faldt på et pressemøde i Rose Gardens i Det Hvide Hus i Washington D.C, efter at han havde rost sig selv og sin stab for at have udviklet en vaccine så hurtigt.

Vil blive givet til flere grupper

Donald Trump sagde også, at vaccinen allerede om få uger vil blive givet til flere udvalgte grupper.

- Vaccinen vil om få uger blive givet til frontpersonale i sundhedsvæsenet, til ældre og til udsatte grupper, siger Donald Trump.

USA bekræftede 153.496 nye tilfælde af smitte torsdag ifølge Johns Hopkins Universitet. Det højeste antal siden coronapandemien brød ud.

Samtidig afviste Trump, at der er nye nedlukninger på vej - og i den forbindelse faldt også en henkastet kommentar om det netop overståede præsidentvalg 3. november.

- Hvad der end sker i fremtiden, hvem ved......hvilken regering vi vil have.....jeg tænker, at det vil tiden vise, men jeg kan sige, at denne administration ikke vil gennemføre flere nedlukninger, sagde Trump.

En udtalelse, der i flere internationale medier blev tolket som det første, der lignede en Trump-erkendelse af et nederlag til den tiltrædende præsident Joe Biden.

Præsident Donald Trump tog ikke imod spørgsmål fra de fremmødte medier efter pressemødet.

.