Coronavirus

Anthony Fauci: Dansk minksmitte truer næppe en vaccine

Den øverste amerikanske ekspert i corona-bekæmpelse nedtoner alvoren af den danske mink-mutation

En mutation af coronavirus, der er spredt fra mink til mennesker, bør ikke udgøre trussel mod en kommende vaccine.

Det siger USA's virusekspert Anthony Fauci til tænketanken Chatham House.

- Det ser ikke ud til på nuværende tidspunkt, at mutationen, der er blevet identificeret i mink, vil få indflydelse på vacciner eller effekten af immunitetseffekten fra vacciner, siger Anthony Fauci, der har været leder af USA’s øverste organ for bekæmpelse af allergi og smitsomme sygdomme i 36 år.

Hans vurdering kommer, efter at den danske regering i sidste uge gav ordre til at aflive samtlige mink på alle danske besætninger.

Ordren fra den danske regering kom, efter at der var blevet identificeret en særlig mutation af coronavirus blandt mink, der har spredt sig til mennesker. Det skabte frygt for, at den særlige mutation kan true en kommende vaccine mod coronavirus.

Siden har det vist sig, at der ikke var lovhjemmel til at give ordren, og flere eksperter har sagt, at en kommende vaccine også vil være effektiv over for den nyopdagede mutation med navnet ”Cluster 5”.

Anthony Fauci har sammen med sine kolleger undersøgt mutationen. Og selv om han ikke mener, at mutationen ser ud til at true en kommende vaccine, betoner han, at den danske regering er i sin gode ret til at tage alle forbehold.

Den vurdering er i tråd med vurderingen fra forskere fra Statens Serum Institut.