USA VALG

Han er homoseksuel, driver en børnehave og er ærkekonservativ: - Det er Trump-Partiet nu

Selvom det er svært for nogle at forstå, stemte over 70 millioner på Trump. Og nej, de er ikke alle skydegale tosser fra randområderne.

Det er fire år siden, at Craig Starling og vennen John LaBarbera begyndte at gå til Donald Trump-rallies iført mørkeblå T-shirts med teksten ’Gays for Trump’ trykt i regnbuefarver på brystet.

I år har de gentaget succesen. For de er vilde med det, og de er et hit blandt de andre deltagere.

- Det er, som om vi er… jeg vil ikke bruge ordet stjerner, men vi er meget velkomne, siger Craig Starling til TV 2.

Han fortæller stolt, hvordan det højreorienterede medie Breitbart lavede en artikel med dem til et af vælgermøderne i 2016. Han fortæller også, at de hvert år slår et velbesøgt ’Gays for Trump’-telt op i byen, når der er Pride-parade i Savannah, Georgia.

Det her er Trumps parti – de burde faktisk skifte navn til Trump-Partiet

Craig Starling

Betagelsen af Donald Trump var der, fra det øjeblik den berømte forretningsmand meldte sit kandidatur. Craig Starling ser ikke de fejl hos Donald Trump, som andre ser. Og han forstår slet ikke, hvorfor nogle ikke kan døje ham.

- Jeg har altid kunnet lide hans personlighed. Og én, der har opfostret fire børn så godt, som han har, må have nogle kvaliteter, siger han.

Men det er nu ikke så meget personligheden, det kommer an på for den 59-årige børnehaveejer.

Det er Trumps parti nu

Craig Starling er livslang republikaner. Konservativ republikaner. Og her skal konservativ understreges.

- På fire år har Trump leveret mere på den konservative dagsorden, end alle de såkaldte konservative har leveret de sidste tyve år. Reagan var den sidste sande konservative, og han var ikke i nærheden af at udrette, hvad Trump har gjort, siger han.

Han begriber ikke vreden fra Trumps modstandere. Ham og vennerne kunne ikke selv fordrage Barack Obama. Men det var hans politik. De foragtede ikke manden. De brændte ikke byer ned, og de sagde aldrig ”ikke vores præsident”.

De levede med det, siger Craig Starling. Og sådan vil det også være de næste fire år med Joe Biden som præsident.

- Vi klarede os igennem Obama, vi kan også klare os igennem Biden, siger han og håber inderligt, at republikanerne beholder flertallet i Senatet.

Haven er pyntet med flere Trump-skilte og noget dekoration, der går til både Halloween og Thanskgiving.

Og der kommer jo altid et valg igen, som Craig Starling siger. Hans eneste bekymring er blot, hvem der skal efterfølge Trump som republikanernes kandidat, hvis ikke Trump stiller op igen.

For én ting er sikkert ifølge Craig Starling: Vi skal aldrig tilbage til det gamle republikanske parti. Det parti, der stillede op med folk som George Bush – senior og junior – John McCain og Mitt Romney.

- Det parti er dødt. Det gamle parti med Romney og Bush’erne er færdigt, som vi ser det. Det her er Trumps parti – de burde faktisk skifte navn til Trump-Partiet, hvis du spørger mig, siger han og griner.

Børnehaveejer og far til tre

I 17 år var Craig Starling gift med en kvinde og fik tre børn, indtil han besluttede, at han ikke kunne leve på den måde længere. Så blev de skilt.

- Jeg tror ikke, min kone var klar over, at jeg var homoseksuel, men jeg tror, at alle andre var klar over det, griner han.

Venskabet med ekskonen er dog intakt, og hun arbejder stadig i den private børnehave, de startede sammen for 33 år siden. Deres datter, svigersøn og svigerdatter arbejder der også.

Når alles skat er lavere, er homoseksuelles skat lavere

Craig Starling

Siden han blev skilt, har Craig Starling boet sammen med vennen John LaBarbera.

Hans 23-årige søn bor også i huset, som Craig Starling har indrettet med en stor rød sofa, lyserøde puder, alverdens nips og grønne vægge med blomstermotiver i guldrammer.

Craig Starling bor i huset med sin ven John LaBarbera og sin voksne søn.

John LaBarbera er også homoseksuel og stor tilhænger af Donald Trump. Men de to bofæller er ikke et par, selvom det emne efter 16 år vist ikke er helt uddebatteret.

- Han ville gerne have, at det var sådan, siger John LaBarbera på vej ud af stuen og giver vennen et kærligt dask oveni hovedet.

Craig Starling dukker sig i sofaen og slår en latter op.

- 16 år er for længe at vente, siger han med sin tykke sydstatsdialekt.

- Jeg har ikke tænkt mig at give ham ret meget mere tid, griner han så.

America First - gay marriage later

Donald Trump har ikke været en god præsident for homoseksuelle og transpersoner, hvis man skal lytte til den kritik, der har været fra LGTBQ-samfundet.

Organisationen GLAAD, der arbejder for at fremme accepten af LGBTQ-personer, har ifølge USA Today fundet 175 eksempler på, at Donald Trumps regering har forværret forholdene for LGBTQ-personer.

Perspektiv

LGBTQ-personer for Trump

Ifølge Williams Institute på University of California er 15 procent af LGBTQ-personer registreret republikanere, mens andelen i den generelle befolkning er 35 procent. Det fortæller ikke antallet af dem, der stemmer Trump.

En måling foretaget i september af organisationen GLAAD, der arbejder for at fremme accept af LGBTQ-personer, viste, at 17 procent af LGBTQ-vælgere, som var registrerede vælgere, støttede Trump. Resultatet stemmer nogenlunde med exitpolls fra 2016, som viste, at Hillary Clinton havde 74 procents opbakning fra LGBTQ-vælgere, mens 14 procent foretrak Trump.

Men det interesserer ikke Craig Starling ret meget.

Når han skal forklare, hvorfor han kan lide Donald Trump, siger han: Han er ikke politiker. Han er en succesfuld forretningsmand. Han elsker sit land, han er populist, han er nationalist - og ja, de sidste to ting er positive i Craig Starlings verden. Det er Amerika først.

- Jeg synes, at America first er så vigtigt. Og det har vi ikke hørt i 15 år. Ikke flere krige i andre lande, hjem fra Mellemøsten, lavere skat, bedre handelsaftaler, siger han.

- Jeg er skuffet, og jeg er ked af det på Trumps vegne, for han prøvede så hårdt de sidste fire år, siger Craig Starling, efter at præsidenten har tabt valget.

Hvis Craig Starling fortsatte længe nok, ville sådan noget som homoseksuelles ret til at blive gift og andre rettigheder også komme med i opremsningen. Men det er et emne, der kommer langt nede af listen.

Det er langt vigtigere for ham, at nationen klarer sig godt, at økonomien er stærk, og at grænserne er godt beskyttede.

- Når alles skat er lavere, er homoseksuelles skat lavere, siger Craig Starling.

- Hvis alle er mere sikre i gaderne, er homoseksuelle mere sikre i gaderne.

- Hvis ingen bliver sendt i krig og slået ihjel, bliver homoseksuelle ikke sendt i krig og slået ihjel.

Bare politik

Craig Starling samler sit ’Gays for Trump’-skilt op og trækker udenfor for at stille op til fotografering.

Han er født og opvokset i Savannah i staten Georgia, og selvom han elsker at rejse rundt i hele verden, er der ikke et sted, han hellere ville bo.

Craig Starling elsker Savannah og dens karakteriske sydstatstræer med spansk mos, der hænger ned fra grenene.

Huset ligger i et af byens få konservative kvarterer, fortæller han. Men det er også ved at ændre sig. De senere år er der kommet flere liberale til. For eksempel Craig Starlings genboer og naboen lidt nede ad vejen.

Men politiske uenigheder til trods kommer de godt ud af det med hinanden under egetræerne og den spanske mos.

- Det er jo bare politik, siger han.