USA VALG

George W. Bush ønsker Biden og Harris tillykke

Både Barack Obama, Bill Clinton og Jimmy Carter sagde allerede lørdag tillykke til valgets vindere.

Den tidligere amerikanske præsident George W. Bush har over telefonen lykønsket Joe Biden og Kamala Harris med valgsejren.

Det fremgår søndag aften af en erklæring fra Bush.

Selvom den tidligere og den kommende præsident har deres forskelle, kender George W. Bush Biden som en god mand, der har vundet retten til at lede USA, skriver han blandt andet.

- Jeg tilbød ham det samme, som jeg tilbød præsidenterne Trump og Obama: Mine bønner for hans succes og et løfte om at hjælpe ham, hvor end jeg kan.

George W. Bush noterede sig samtidig det høje stemmetal, som Donald Trump har fået.

Og selvom han mener, at amerikanerne kan have tillid til, at valget var fair, understreger den tidligere præsident, at Trump også har ret til at anmode om at få genoptalt stemmerne.

Kun Trump har ikke sagt tillykke

Med George W. Bushs telefonopkald har samtlige nulevende, tidligere præsidenter ønsket Biden og Harris tillykke. Den nuværende, altså Donald Trump, har til gengæld ikke, da han stadig ikke har anerkendt at have tabt valget.

Lørdag udsendte Barack Obama, som Joe Biden var vicepræsident under, en meddelelse, hvor han understreger, at den nye præsident vandt en historisk og afgørende sejr:

- Jeg ved, at han vil klare arbejdet med alle amerikaneres interesser på sinde, ligegyldigt om de har stemt på ham eller ej. Så jeg opfordrer alle amerikanere til at give ham en chance og deres støtte.

Samme dag sendte også Bill Clinton og Jimmy Carter hilsener til valgets vindere.

- Amerika har talt, og demokratiet har vundet. Nu har vi en præsident og vicepræsident, som vil tjene os alle og bringe os sammen, skrev Clinton blandt andet i et tweet.

Og i en pressemeddelelse sagde Jimmy Carter og hans kone Roselynn Carter tillykke til ”deres venner”, Joe Biden og Kamala Harris.

- Vi er stolte af deres veludførte kampagne og ser frem til at se de positive forandringer, de vil bringe med sig til nationen, skriver han blandt andet.