Trump ude med riven efter dramatisk valg: Her er, hvad han er utilfreds med

Donald Trump har ikke tænkt sig at gå af uden at kæmpe. Advokater i hele landet lægger sag an i afgørende svingstater.

Dramaet i USA fortsætter. Over et døgn efter den skelsættende valgdag i USA kender vi stadig ikke navnet på landets næste præsident.

Vi ved til gengæld, at begge kandidater varmer op til et juridisk slagsmål af uanede dimensioner.

Især præsident Donald Trump truer med bål og brand.

Han mener for eksempel, at det er sikkert, han at vinder Pennsylvania, selvom delstaten ikke er færdig med at tælle stemmer op. Nu bliver hans påstående valgsejr udfordret af optalte brevstemmer, og det vil han ikke finde sig i.

Hans kampagne har i kølvandet af valget lagt sag an ved flere forskellige domstole landet over for på den ene eller anden måde at udfordre resultatet af valget.

Her er overblikket over, hvad Trump er utilfreds med:

Wisconsin

 • Hvad er Trump utilfreds med? Trumps kampagne har anmodet om en fintælling af stemmerne. Det er muligt, hvis resultatet er meget tæt. Med 99 procent af stemmerne optalt, ser det ud til, at resultatet bliver tæt nok til, at Trump kan bede om en omtælling.
 • Er der udrĂĄbt en vinder? Ja, samtlige store amerikanske medier med undtagelse af Reuters har givet Joe Biden sejren og de 10 valgmænd i Wisconsin.

Michigan

 • Hvad er Trump utilfreds med? Donald Trumps kampagne oplyste onsdag, at de anmoder en distriktsdomstol om at indstille stemmeoptællingen, da det ikke har været muligt for kampagnen at overvĂĄge optællingsprocessen. Derudover vil Trumps kampagnefolk ogsĂĄ gennemse de afgivne stemmer, der er blevet optalt, mens de ikke havde adgang til optællingen, oplyser kampagnechef Bill Stepien.
 • Er der udrĂĄbt en vinder? Ja, samtlige store amerikanske medier giver Joe Biden sejren og de 16 valgmandsstemmer i Michigan.
Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, sammen med Eric Trump på et pressemøde. De beskylder de store, demokratiske byer for massiv svindel med brevstemmerne, selvom der ikke er beviser for det.
Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, sammen med Eric Trump på et pressemøde. De beskylder de store, demokratiske byer for massiv svindel med brevstemmerne, selvom der ikke er beviser for det. Foto: Mark Kauzlarich / Ritzau Scanpix

Pennsylvania

 • Hvad er Trump utilfreds med? Donald Trumps kampagne har indgivet et søgsmĂĄl, der ligner det fra Michigan. PĂĄ et pressemøde siger præsidentens personlige advokat, Rudy Giuliani, at partiet vil have mulighed for at gennemgĂĄ og verificere hver stemme.
 • Er det den eneste retssag i den stat? Nej. Donald Trumps kampagne har ogsĂĄ anmodet landets Højesteret om at vurdere, om stemmer indgivet efter valgdatoen er gyldige. Højesteret har tidligere nægtet at tage stilling til spørgsmĂĄlet.
 • Hvad siger modparten? Guvernøren i Pennsylvania har modsat sig Trump-kampagnens forsøg pĂĄ at stoppe optællingen.
 • Er der udrĂĄbt en vinder? Nej, denne vigtige svingstat med 20 valgmandsstemmer er stadig i spil. Trump har en smal føring.

Georgia

 • Hvad er Trump utilfreds med? Ligesom i Michigan og Pennsylvania vil præsidentens kampagne have indstillet optællingen af stemmer, fordi den ikke mener, det er fundet sted pĂĄ retfærdig vis.
 • Er der udrĂĄbt en vinder? Nej. Trump ligger lige nu til at vinde, men hans føring er meget snæver.

Arizona

 • Hvad er Trump utilfreds med? Det ved vi ikke med sikkerhed endnu, men noget tyder pĂĄ, at de mener, at staten blev kaldt afgjort for tidligt. Fox News modtog i hvert fald et vredt opkaldt efterfølgende. Desuden ventes det, at Trump vil udfordre optællingen i staten.
 • Hvad siger modparten? Delstatens indenrigsminister, demokraten Katie Hobbs, siger dog, at præsidenten ikke har nogle reelle juridiske muligheder for at udfordre valgresultatet.
 • Er der udrĂĄbt en vinder? Ja, Fox News og nyhedsbureaet AP har givet Joe Biden sejren i Arizona. Dermed ser han ud til at tage delstatens 11 valgmandsstemmer. Det er dog de eneste to medier, der har kĂĄret en vinder af staten indtil videre.

Nevada

 • Hvad er Trump utilfreds med? Republikanerne har forsøgt at fĂĄ stemmeoptællingen bremset, ligesom i flere andre delstater, men en distriktsdomstol har sat en stopper for det. Trump-kampagnen forventer her at anmode om en fintælling af stemmerne, da resultatet ser ud til at blive meget tæt.
 • Er der udrĂĄbt en vinder? Nej, men lige nu fører Joe Biden snævert.

Patetisk forsøg

Mens Trumps kampagne indgiver søgsmål ved domstolene, tæller valgstederne ihærdigt videre, så der kan findes en afgørelse på valget.

En talsperson fra Joe Bidens kampagne har sagt i en udtalelse, at Trumps forsøg på at udfordre resultatet er "patetisk".

I øjeblikket fører demokraten Joe Biden på antallet af valgmandsstemmer. Følg optællingen her:

Der er stadig ikke et endeligt valgresultat i USA. Begge kandidater pĂĄstĂĄr, at de har vundet valget.