USA VALG

Stil uret: Her er tidspunkterne, der kan blive afgørende i nat

Optælling fortsætter og opdateres løbende i fire afgørende stater.

Efter et par dramatiske døgn i den amerikanske præsidentvalgkamp, er det fortsat ikke afgjort hvem, der bliver USA's næste præsident.

Men der er lige nu tale om stilhed før stormen, siger TV 2s USA-analytiker, Mirco Reimer-Elster.

Inden længe kan det hele meget vel være ovre, og verden kan være klogere på, om det bliver Biden eller Trump, der løber med sejren.

- Der er tale om et utroligt tæt valg, og mange af staterne er enormt tætte lige nu. Derfor er man nødt til at optælle det hele for at vide sig sikker på, hvem der vinder Georgia, Pennsylvania og Nevada.

Se hvilke tidspunkter, der kan blive afgørende torsdag aften og natten til fredag her:

Kl. 23:15 Delstaten Pensylvania ventes af holde pressemøde med en status på optællingen.

Kl. 03.00: Her forventes det, at Arizonas store valgamt Maricopa County giver en opdatering på stemmeoptællingen. 275.000 stemmer mangles endnu at blive optalt her, men ifølge medierne Fox News og nyhedsbureauet AP er Arizonas valgmænd allerede vundet af Biden.

Optællingen i både Nevada, Georgia og North Carolina fortsætter og opdateres løbende lige nu, men det er usikkert, hvornår der vil være nyt eller et endeligt resultat. Biden fører i Nevada, mens Trump fører i Georgia, North Carolina og Pennsylvania.

Fire afgørende stater

De fire stater kan være afgørende for resultatet. Biden skal blot vinde én af dem, for at nå de magiske 270 valgmænd, mens Trump skal vinde alle fire for at nå en sejr.

Bemærk at disse scenarier bygger på, at Biden vinder staten Arizona, som Fox News og nyhedsbureauet AP vurderer. Biden fører i staten, men der er uenighed om hans sejr i amerikanske medier, da ikke alle stemmer er optalt.