Sidste øl i en måned serveret i England

Fra torsdag skal englænderne blive hjemme i en måned. Onsdag markerede tusindvis friheden en sidste gang.

Tusindvis af borgere i London nød onsdag en sidste aften på pubber og restauranter, mens bestyrerne af byens beværtninger modvilligt serverede sidste runde.

Det hele skete, få timer inden en ny national nedlukning trådte i kraft ved midnat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

På trods af at Storbritannien onsdag registrerede 492 coronarelaterede dødsfald - det højeste siden midten af maj - så var London-distriktet Soho onsdag fyldt med feststemte folk, der nød en sidste aften i friheden.

De nye restriktioner i England betyder, at barer, pubber og restauranter må nøjes med at servere takeaway den næste måned.

Må ikke forlade deres hjem

Alle andre ikke-essentielle forretninger skal ligeledes holde lukket i fire uger.

Derudover må de 55 millioner indbyggere i England kun forlade hjemmet, hvis de har en særlig grund til det. Det kan være lægebesøg, indkøb, eller hvis det er umuligt at arbejde hjemmefra.

Vi kommer til at betale for det her i årevis

Joe Curran, pubejer

- Vi kommer til at betale for det her i årevis. Den her nedlukning kommer til at koste os tusindvis af pund, oveni de tusindvis pandemien har kostet os indtil videre, siger Joe Curran, der bestyrer pubben The Queen's Head i London, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flere politikredse i Storbritannien opfordrede onsdag via Twitter det britiske folk til at sætte sig ind i de nye regler og restriktioner og passe på hinanden.

Samtidig gjorde de det klart, at de ville patruljere i gaderne for at sikre, at alle kom hjem til tiden.

Kraftig stigning

Restriktionerne blev annonceret lørdag af premierminister Boris Johnson, efter at Storbritannien de seneste uger har oplevet en kraftig stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirus.

Ingen ansvarlig premierminister kan ignorere den besked, der ligger i tallene

Boris Johnson, premierminister

Lørdag røg smittetallene over en million bekræftede, hvilken kun otte andre lande har registreret.

- Ingen ansvarlig premierminister kan ignorere den besked, der ligger i tallene, sagde premierminister Boris Johnson, da han præsenterede restriktionerne.

Storbritannien har på det seneste registreret over 20.000 nye smittetilfælde om dagen. Briterne har desuden registreret over 47.000 coronarelaterede dødsfald under pandemien, hvilket er klart højest i Europa.

Adskillige politikredse i England opfordrede derfor onsdag folk til at holde afstand til hinanden, hvis de skulle ud i byen.

Nedlukningen i England varer som udgangspunkt til 2. december. I sidste måned indførte Skotland, Wales og Nordirland sine egne nedlukninger.