USA VALG

USA-analytiker sætter procenter på kandidaternes vinderchancer

Præsident Trump sagde onsdag morgen, at han har vundet valget. Det er USA-analytiker Mirco Reimer-Elster ikke enig i.

Intet er endnu afgjort i det amerikanske præsidentvalg, der ser ud til at blive markant tættere, end meningsmålingerne på forhånd havde spået.

USA's præsident, Donald Trump sagde onsdag morgen dansk tid, at han har vundet præsidentvalget, selvom flere af de afgørende svingstater ikke er færdigoptalte.

Men spørger man USA-analytiker Mirco Reimer-Elster, er Trump alt for tidligt ude.

Han mener, at demokraternes kandidat Joe Biden er tættest på sejren.

- Som det ser ud lige nu, mener jeg, Biden har 60 procent chance for at vinde, mens jeg giver Trump 40 procent chance for en sejr, lyder det fra Mirco Reimer-Elster.

Biden er igen bookmakernes favorit

Også bookmakerne tror igen på en sejr til Joe Biden.

Hos spilfirmaet Bet365 giver en sejr til Joe Biden 1,80 gange pengene igen, mens en sejr til Donald Trump giver 2,10 gange pengene igen.

Hos Danske Spil og Unibet er oddsene for Joe Biden 1,75, mens de for Donald Trump er 2,05.

De gode odds til Biden kommer, efter at Trump fra i nat ved 03-tiden dansk tid blev bookmakernes favorit til at vinde valget. Op til da havde de ellers haft Joe Biden som favorit.

Trump vil gå i Højesteret

Trump påstod i sin tale - uden at fremlægge beviser - at der foregik valgsnyd, og at han vil indbringe valgresultatet for Højesteret.

Trump hævder blandt andet, at han har vundet North Carolina og Georgia.

Alle medier og nyhedsbureauer vurderer dog indtil videre, at optællingen i de to delstater er for tætte til, at en vinder kan udråbes på nuværende tidspunkt.

Tidligt onsdag morgen var der jubel blandt Trump-tilhængere i Miami, da Fox News udråbte præsidenten som sejrherre i den vigtige delstat Florida.

Foruden Florida har Trump også vundet svingstaten Ohio.

Joe Biden er derimod vinder af den vigtige delstat Arizona, der for fire år siden gik til Trump.

Biden er klar til kamp

Hvis Trump går til Højesteret for at forhindre, at alle amerikaneres stemmer tælles op, har demokraterne et juridisk hold, der er klar til at tage kampen op.

Det oplyser Joe Bidens kampagnechef, Jen O’Malley Dillon, som kalder Donald Trumps tale fra Det Hvide Hus for "uhyrlig".

- Den var uhyrlig, fordi den var et forsøg på at tage amerikanske statsborgeres demokratiske rettigheder fra dem, skriver hun i en pressemeddelelse.

- Donald Trump bestemmer ikke valgets udfald. Joe Biden bestemmer ikke valgets udfald. Det amerikanske folk bestemmer valgets udfald.

Gyser i Wisconsin

Det er en ren gyser at følge stemmeoptællingen i en af de afgørende svingstater, Wisconsin.

Med 95 procent af stemmerne talt op, er der under 9000 stemmer, der skiller Joe Biden og Donald Trump ad. Det viser tal fra det amerikanske nyhedsbureau AP.

Joe Biden fører knebent med 49,4 procent af stemmerne, mens Donald Trump har 49,1 procent.

Der er 10 valgmænd at vinde i Wisconsin. Netop nu har Joe Biden 238, mens Trump har 213. Det kræver mindst 270 valgmænd at vinde præsidentvalget.