USA VALG

Giuliani i angreb: - Det mest udemokratiske, jeg nogensinde har set

Trump-kampagnen beskylder de store, demokratiske byer for massiv svindel med brevstemmer.

Ved et pressemøde i staten Pennsylvania kaldte Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, stemmeoptællingen ved præsidentvalget for det mest udemokratiske, han nogensinde har set.

Giuliani præsenterede dog intet bevis for sine påstande om valgsvindel og korruption, og ingen af de fremmødte journalister fik muligheden for at stille spørgsmål til kampagnen.

Den tidligere New York-borgmester såede også tvivl om, hvorvidt det er Trumps modkandidat selv, der har stemt amok i de afgørende svingstater.

- Joe Biden kunne have stemt 50 gange, lød det fra Giuliani, der desuden slog fast, at Pennsylvania er vundet af Donald Trump, ligesom præsidenten selv skriver det på sin Twitter.

Ifølge de officielle tal er stemmerne i staten med de 20 valgmænd dog endnu ikke opgjort. Knap en million stemmer mangler fortsat at blive talt i staten, som Trump lige nu fører i.

Brevstemmer fra Mars

Ved pressemødet deltog også Donald Trumps søn, Eric Trump, og den republikanske advokat Pam Bondi.

Også Trumps søn havde forinden erklæret staten en republikansk sejr på sin Twitter.

Rudy Giulianis kritik gik især på, at de republikanske arbejdere ved valgstederne ifølge ham ikke har fået lov at overvære stemmeoptællingen i svingstaten.

- Ikke en eneste republikaner har fået lov at kigge på brevstemmerne. De kunne være fra Mars, så vidt jeg ved. De kunne komme fra Demokraternes Nationale Komité, sagde han.

Giuliani blev bakket op af Pam Bondi.

- Vi har en video, som vi senere vil vise jer, der viser, hvordan republikanske arbejdere på valgstederne skulle stå 10-12 meter væk fra stemmesedlerne, sagde hun.

Lægger sag an

Trumps kampagnestab meddelte onsdag, at den vil lægge sag an i Pennsylvania for at få standset optællingen af den resterende million stemmer. Ved pressemødet lød det fra Giuliani, at der også kan blive tale om at sagsøge på nationalt plan.

- Vi laver måske et nationalt søgsmål for at afsløre deres (demokraternes, red.) svindel. Vi lader dem ikke stjæle dette valg, sagde han.

Følg resultaterne fra delstaterne her.