Coronavirus

Stor stigning i antallet af indlæggelser i Stockholm: - Vi har mistet kontrollen

Vi er nødt til at gøre os mere umage, end vi gør lige nu, siger Stockholms sundhedsdirektør.

En stor stigning i antallet af indlæggelser på grund af covid-19 bekymrer myndighederne i den svenske hovedstad, Stockholm.

Det skriver Expressen.

Antallet af indlagte var mandag 203, en stigning på 65 i forhold til i fredags.

- Nu er det virkelig alvor, vi har mistet kontrollen, og vi har virkelig brug for at få den tilbage igen, siger Stockholms sundhedsdirektør, Björn Eriksson.

Holder ikke afstand

Han mener, at årsagen til stigningen er, at folk i Stockholms amt ikke i tilstrækkelig grad følger de enkle råd som for eksempel at holde afstand og vaske hænder ofte.

- Vi er nødt til at gøre os lidt mere umage, end vi gør lige nu. Vi kunne i foråret, og nu er der brug for, at vi gør det en gang til, siger Björn Eriksson.

Han siger, at indbyggerne i Stockholms amt nu er nødt til at begrænse deres sociale aktiviteter betydeligt.

- Vi har brug for at se, at lidt færre bevæger sig ud i samfundet, at man undgår at gå til fester og at stimle sammen i forretninger. Det er det, der skal til nu, siger Björn Eriksson.

3188 nye smittede i hele Sverige

Af de 203 indlagte er de 20 indlagt på intensivafdelingen.

Stigningen i det svenske hovedstadsområde har været eksplosiv i løbet af den sidste måned, hvor antallet af indlagte næsten er blevet syvdoblet. 2. oktober var der 30 indlagte på sygehuset i Stockholms amt, heraf seks på intensivafdelingen.

I hele Sverige blev der mandag meldt om i alt 3188 nye smittede, og det bringer det samlede antal smittede i Sverige op på 124.355. Det skriver Aftonbladet.

I alt er 5938 personer døde med covid-19 i Sverige.