USA valg 2020

Videoer viser kampagnebus blive forfulgt og chikaneret af hær af biler på motorvej

En kampagnebus fra Det Demokratiske Parti bliver chikaneret på en motorvej i Texas.

Flere lokalpolitikere beskriver, hvordan Trump-tilhængerne forfulgte dem gennem Texas for at skræmme dem. Trump hylder karavanen på Twitter.

En karavane af biler chikanerede fredag en bus fra demokraten Joe Bidens kampagne på en motorvej i Texas.

Det oplyser flere demokratiske lokalpolitikere, som har beskrevet hændelsen på Twitter.

- Bevæbnede Trump-bøller chikanerer Joe Bidens kampagnebus på motorvej I-35, hvor de har kørt ind i andre biler og blokeret for trafikken i 40 minutter, skriver Rafael Anchía, der er demokratisk politiker i Texas' lokale delstatsparlament.

Imens bekræfter Sheryl Cole, som sidder i byrådet i Austin for demokraterne, at partiet har aflyst et vælgermøde i Pflugerville af "sikkerhedsmæssige årsager".

- Trump-tilhængere har desværre optrappet det her langt mere, end hvad der er sikkert. Undskyld til alle, der havde set frem til denne sjove begivenhed, skriver hun på Twitter.

Ville skræmme Bidens støtter

Katie Naranjo, som er formand for lokalafdelingen af Det Demokratiske Parti i Travis County, oplyser, at præsidentens tilhængere har fulgt efter bussen gennem den centrale del af Texas for at "skræmme Bidens støtter":

- De kørte ind i en bil og råbte bandeord og trusler.

Historikeren og forfatteren Eric Cervini var til stede på motorvejen og så optrinnet.

Han skriver i en tråd på Twitter, at bilerne holdt klar til et "bagholdsangreb" på kampagnebussen. Han skriver videre, at mange af tilhængerne havde medbragt våben.

I en video, som Cervini også deler på sin profil, kan man se en mørk pickup med Trump-flag på anhængeren bevidst styre ind i en hvid personbil, som fulgte kampagnebussen.

- Se det lige, udbryder en kvinde på videoen, mens hun gisper.

Følgebil med skrammer

Kelly Weill, der er journalist på det venstredrejede medie The Daily Beast skriver, at hun har modtaget et billede fra en af Joe Bidens kampagnemedarbejdere inde fra bussen.

- Trump-støtterne bremsede ned foran bussen, prøvede at få den til at stoppe på motorvejen eller køre den helt af vejen, genfortæller hun i et tweet.

Da kampagnens bus ankommer til Austin, kan man på en video fra den lokale journalist Jordan Bontke se, hvordan den hvide følgebil har skrammer og sorte dækmærker på passagersiden af bilen.

- En lokal repræsentant fra Det Demokratiske Parti fortæller mig, at Trump-tilhængere har forfulgt dem "i hele landet". Siden kampagnen er ankommet hertil, har de råbt, at Joe Biden er kommunist, skriver han i et efterfølgende tweet.

Trump hylder karavane

Præsident Donald Trump har lørdag aften skrevet "JEG ELSKER TEXAS" på Twitter med en video af optrinnet på motorvejen vedhæftet.

Det er indtil videre uklart, om præsidenten kender de nærmere detaljer, eller om han blot er glad for den massive støtte fra karavanen.

Vicepræsidentkandidat Kamala Harris var fredag i Texas til flere vælgermøder. Hun var dog i Fort Worth og Houston og var derfor ikke på kampagnebussen i Austin. Joe Biden var slet ikke i Texas, da han holdt vælgermøder i Minnesota.

Der har derfor været tale om lokale kandidater, der stiller op til Kongressen, som kørte med bussen, skriver CBS Austin.

Opfordring fra Don Jr.

The New York Times har forgæves forsøgt at få en kommentar fra republikanernes regionale partikontor i Texas.

Torsdag, dagen før hændelsen på motorvejen, opfordrede Donald Trump Jr. i en video alle Trump-tilhængere i området nær Laredo i Texas til at tage ud og give Kamala Harris en velkomsthilsen fra "Trump-karavanen".

The New York Times har desuden også kontaktet de lokale myndigheder for at få svar på, om hændelsen på motorvejen efterforskes - eller vil blive det.

Heller ikke her har avisen fået svar.

Amerikanerne går til valg 3. november.