Udland

Kvinde har fået halsen skåret over - mindst tre dræbt i muligt terrorangreb i Nice

Borgmesteren i Nice siger, at alt på nuværende tidspunkt peger i retning af et terrorangreb.

En ukendt gerningsmand har angrebet flere mennesker med en kniv i den franske by Nice. Mindst tre er dræbt.

Det bekræfter politiet ifølge Reuters.

Knivangrebet skulle have fundet sted nær kirken Notre Dame de Nice i midten af byen, og politiet er talstærkt til stede.

Borgmesteren i Nice, Christian Estrosi, skriver på Twitter, at alt indtil videre peger på, at der er tale om et terrorangreb.

- Jeg kan bekræfte, at alt peger på et terrorangreb ved Notre Dame de Nice, skriver Estrosi.

Ifølge Le Monde har Frankrigs nationale anklagemyndighed åbnet en terrorefterforskning i forbindelse med knivangrebet.

Fik skåret halsen over

Ifølge Reuters har politiet bekræftet, at en kvinde fik skåret halsen over, ligesom højrefløjspolitikeren Marine Le Pen har udtalt, at der er tale om en et angreb, hvor en person er blevet halshugget.

Gerningsmanden blev skudt og såret, og vedkommende er blevet anholdt, skriver Le Monde.

Frankrig er i forvejen i højeste beredskab, efter at den franske skolelærer Samuel Paty blev halshugget 16. oktober i et terrorangreb. Samuel Paty havde vist sine elever Mohammed-tegninger, og det fik en tjetjensk terrorist til at opsøge ham.

Flere personer er blevet dræbt under et knivangreb i Notre Dame kirken i Nice Video: Reuters

Desuden har Frankrig de seneste dage været i modvind i den muslimske verden, efter at Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har udtalt hårdnakket støtte til ytringsfrihed og retten til at vise Mohammed-tegninger.

25. oktober advarerede Frankrigs myndigheder om forhøjet trussel for terror fra blandt andet Al-Qaeda, skriver det franske medie 20 minutes.

Et minuts stilhed

Klokken 9.45 afholdte det franske parlament et minuts stilhed.

Samtidig var præsident Emmanuel Macron og premierminister Jean Castex på vej til et krisemøde, som indenrigsminister Gerald Darmanin indkaldte til.

Det skriver Le Figaro.

Præsidenten vil besøge Nice torsdag morgen for at udvise sympati med byens befolkning og lede krisehåndteringen sammen med indenrigsminister Gerald Darmanin.

For fire år siden var Nice udsat for et voldsomt terrorangreb, da en terrorist kaprede en lastbil og kørte 86 mennesker ihjel på byens strandpromenade.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt.