Udland

Countrylegenden Billy Joe Shaver er død

Billy Joe Shaver fotograferet i 2008. Frazer Harrison / Scanpix Denmark

Outlaw-sangeren Billy Joe Shaver døde af et slagtilfælde på et hospital i Waco, Texas.

En af de mest fremtrædende country-sangskrivere i den såkaldte outlaw-bevægelse, Billy Joe Shaver, er død 81 år gammel, skriver musikmagasinet Rolling Stone, der citerer en af Shavers venner for oplysningen.

Shavers sange er blevet indspillet af blandt andet Elvis Presley, Johnny Cash og Waylon Jennings. En anden outlaw legende, Willie Nelson, kaldte i 2010 Billy Joe Shaver for 'verdens bedste nulevende sangskriver'.

Billy Joe Shaver har blandt andet skrevet country-klassikere som 'Honky Tonk Heroes,' “Georgia on a Fast Train', 'Old Five and Dimers Like Me' og 'Live Forever', og han er også kendt i USA for en sang med titlen 'If you don't love Jesus go to Hell'.

Shaver, der blev født i Corsicana, Texas, og var texaner med stort T, viste også for nogle år siden, at han tog outlaw-betegnelsen alvorligt. I 2007 blev han sigtet for at skyde en mand i ansigtet efter et skænderi på en bar i Lorena, Texas.

Men efter en retssag, hvor skuespilleren Robert Duvall var blandt de venner, der kom for at støtte Shaver, blev han frifundet. Retten accepterede hans forklaring om at han havde skudt i selvforsvar.

Søn døde af overdosis

De fleste af Shavers mest kendte sange er fra 60'erne og 70'erne, men i 90'erne fik han et overraskende comeback, da han sammen med sin søn, guitaristen Eddy Shaver, dannede familiebandet Shaver. De udgav en række plader, der blander outlaw-country og rock, men 31. december 2000 døde Eddy Shaver af en overdosis, 39 år gammel.

I lang tid overvejede Billy Joe Shaver at hævne sin søns død, men hans ven Willie Nelson greb ind.

- Jeg vidste, hvor stofferne kom fra - jeg vidste, hvem narkohandleren var. Jeg ville have skudt og dræbt ham i stedet for at ringe til politiet. Men Willie overtalte mig til at lade være. Han sagde 'det er bedst bare at lade det være'. Og det gjorde jeg - jeg lod det være. Men du glemmer aldrig sådan noget, sagde Billy Joe Shaver dengang.

2014 udgav Billy Joe Shaver det, der skulle blive hans sidste album, 'Long in the Tooth'.