Udland

Restaurant i New York sætter gæsterne i 'bobler' med stor succes

I en coronatid må restauranter finde på nye idéer, som lokker gæster til. Det har en fransk bistro på Manhatten gjort.

Vinteren står for døren, og normalt betyder det, at restaurantgæster rykker indenfor i varmen. Men coronakrisen raser fortsat, og restriktionerne for spisestederne i New York er stramme. Derfor må restauranter tænke kreativt for at overleve.

På Cafe du Soleil på Manhatten i New York havde de frygtet efteråret og vinteren i denne coronatid.

Men ejer Alain Chevreux, der har mere end 30 års erfaring i restaurationsbranchen i New York City, fik en idé:

- Jeg fandt de her ”bobler” på internettet. Først købte jeg én og syntes, at den var fantastisk. Derefter købte jeg 20. De tager kun 30-45 sekunder at sætte op og samme tid at pakke ned om aftenen, siger Alain Chevreux.

De bobler - eller space bubbles - han taler om er en slags gennemsigtige plastiktelte, som hans ansatte hver morgen sætter op på fortovet udenfor caféen, og de har sikret ham, at kunderne stadig strømmer til i en svær tid.

Udover borde og stole er de udstyret med varmelamper og lys, så gæsterne trods de faldende temperaturer fortsat kan nyde mad fra hans franske bistro og samtidig overholde afstandskravene.

- Det er virkelig behageligt at sidde her. Det er en slags normalitet i en skør tid, siger Cameron Dempsey fra New York, der er ”ude” at spise med to kammerater på Cafe du Soleil.

New Yorks bystyre har tilladt udeservering året rundt

Normalt sidder newyorkere ikke udenfor og spiser hele året rundt, men bystyret traf for nylig en beslutning om at gøre udeservering permanent. En måde at forsøge at holde hånden under restaurationsindustrien, der lider under coronakrisen.

Og en beslutning der glæder Alain Chevreux:

- Hver eneste gang, folk ringer for at lave en reservation, beder de om en boble, fortæller caféejeren.

Lignende idé til Danmark?

Herhjemme i Danmark har vi tidligere set noget tilsvarende. I foråret åbnede Meyer to nye pop up-restauranter med i alt 12 spisedrivhuse, hvor gæsterne også kunne sidde isoleret. Og selvom idéen med space bubbles ifølge brancheorganisationen Horesta er god, så tvivler de på, at det er løsningen, der redder branchen:

- Jeg kan på ingen måde udelukke, at man kommer til at se noget tilsvarende her i Danmark, men det skal hænge sammen for restauranterne, hvis de investerer i sådan nogle space bubbles. Der skal være plads til at sætte dem op ved deres udendørsservering, og gæsterne skal have lyst til at bruge dem, siger Nadeem Wasi, medlemschef i Horesta.

På Manhatten fortryder ejer Alain Chevreux ikke sin investering.

- Hvis jeg ikke havde de bobler, ville jeg ikke have gæster i restauranten lige nu. Her ville være helt tomt, lyder det fra Alain Chevreux.