Coronavirus

Nynazister i voldelige sammenstød med politi i Italien efter udgangsforbud

Politiet har anholdt syv personer, mens to betjente er kommet til skade efter en større demonstration i Rom.

Hundredvis af demonstranter fra den yderste højrefløj er natten til søndag stødt sammen med kampklædt politi i Italiens hovedstad, Rom, efter at et udgangsforbud er blevet indført i byen.

Det sker, mens den italienske regering forbereder sig på at stramme landets coronarestriktioner yderligere for at begrænse smittespredning.

Omkring 200 maskerede demonstranter fra den nynazistiske gruppe Forza Nuova kastede ting mod politiet, mens de også satte ild til flere skraldespande.

Det er anden aften i træk med protester i Italien. Fredag aften stødte demonstranter og politi også sammen i Napoli.

Ifølge avisen La Repubblica oplyser politiet i Rom, at syv personer er blevet anholdt, mens to betjente er kommet til skade.

Nynazisterne er vrede over et udgangsforbud.

20.000 nye smittede

Protesterne i Italien kommer i kølevandet på, at adskillige regioner i denne uge har indført et natligt udgangsforbud.

Italien registrerede lørdag næsten 20.000 nye tilfælde af coronavirus. Det er den højeste daglige stigning i landet under pandemien.

Premierminister Giuseppe Conte har sagt, at han ikke ønsker at indføre en lige så hård nedlukning som den i marts, da Italien blev særdeles hårdt ramt af af den første bølge med coronavirus.

Dengang blev alle landets borgere bedt om at holde sig hjemme i næsten to måneder, mens tusindvis af italienere mistede livet. Det har siden ført til den værste recession i landet siden Anden Verdenskrig.

Der kommer nye restriktioner i weekenden.

Nye restriktioner søndag

Alligevel forventes det, at Conte søndag annoncerer nye restriktioner.

De kan blandt andet inkludere kortere åbningstider for barer og restauranter, mens offentlige fitnesscentre og svømmebade også forventes at blive lukket.

Udgangsforbuddet i Rom gælder lige nu fra midnat til klokken 05 om morgenen.

I næste uge bliver der også indført udgangsforbud i regionerne Piemonte og Sicilien, ligesom det allerede er sket i Lombardiet, Lazio og Campania.