USA VALG

Mike Pences nærmeste medarbejder har fået covid-19

Mike Pence betragtes som en af den smittedes tætte kontakter.

Imens den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, fører valgkamp for fire år mere i Det Hvide Hus, er hans stabschef, Marc Short, blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser vicepræsidentens pressesekretær, Devin O’Malley, i en udtalelse natten til søndag dansk tid.

Marc Short er vicepræsidentens nærmeste medarbejder, men hans positive test får ikke Mike Pence til at indstille sine aktiviteter i valgkampen.

- Selvom vicepræsident Pence bliver betragtet som en tæt kontakt til hr. Short, vil vicepræsidenten efter rådslagning med Det Hvide Hus’ lægeafdeling holde fast i sit program, fremgår det af meddelelsen.

Pence testet negativ

Ifølge udtalelsen blev Mike Pence og hans hustru, Karen Pence, begge testet negative for coronavirus lørdag.

Mike Pence var lørdag i Florida, hvor han holdt vælgermøder i Lakeside og Tallahassee. Efterfølgende rejste han hjem til Washington D.C, og ifølge hans program skal han søndag holde vælgermøde i Kinston, North Carolina.

Det bliver uden Marc Short, der ellers ofte er ved Mike Pences side, men som nu er gået i karantæne.

Rådgiver også smittet

Marc Short er den seneste i en række af ansatte i Det Hvide Hus, der har fået konstateret coronavirus, siden Donald Trump blev testet positiv i starten af oktober.

Blandt de smittede dengang var præsidentens nære rådgiver Stephen Miller og pressesekretær Kayleigh McEnany.

En anden af Mike Pences nære medarbejdere, den politiske rådgiver Marty Obst, har også coronavirus, erfarer blandt andre Bloomberg og CNN.

Marty Obst blev ifølge Bloomberg testet positiv onsdag, men det er endnu ikke bekræftet fra Mike Pences kampagnestab.

Næsten 225.000 mennesker er døde med coronavirus i USA, der lige nu oplever en stor stigning i nye tilfælde. Fredag blev der registreret over 85.000 nye tilfælde, og det er det højeste tal overhovedet for ét døgn.