Hunter Biden.
USA VALG

Han var sin brors enke utro og efterlod et spor af crack - som forretningsmand blev han et problem for sin far

Under valget i USA talte Joe Bidens modstandere ofte om sønnen Hunter. Han giver et interview til TV 2 den 11. april - her kan du læse mere om ham.

Den store ugle kom oppefra.

Fuglen dykkede ned over kølerhjelmen på den sølvgrå Jeep og blev oplyst af forlygterne og fulgte med hen langs vejen.

Det var sort uheld

Hunter Biden, forretningsmand

Chaufføren havde ikke sovet i dagevis, og han havde svært ved at afgøre om den fjerklædte følgesvend var virkelig eller en hallucination.

Men han måtte passe på, så han ikke også smadrede denne udlejningsbil.

Første uheld var sket tidligere på morgenen lidt uden for Palm Springs i Californien, hvor den 46-årige mand bag rattet havde ramt motorvejens midterrabat og fået en ufrivillig pause, mens han ventede på at udlejningsfirmaet Hertz dukkede op med et fejeblad og et nyt køretøj til ham.

På det tidspunkt havde han været klar nok i hovedet til at tømme bilen. Så han huskede sin crackpibe, sin mobiltelefon og sin afdøde brors pung med et tilhørende metalskilt, der bar logoet for ordensmagten i staten Delaware.

En omtåget køretur

Pungen var selve årsagen til, at denne rejse måtte foretages i bil, for den omtågede chauffør havde glemt den i flyet, da han mellemlandede i Los Angeles.

Han missede sin afgang videre til Phoenix, inden den blev leveret tilbage.

Jesper Steinmetz møder Hunter Biden

TV 2s Jesper Steinmetz har mødt Hunter Biden til en snak om et liv med alkohol, stoffer og skandaler. Se det fulde interview på TV 2 NEWS 11. april klokken 12.35, 16.35 eller 20.35 - eller se hele interviewet nu på TV 2 PLAY.

Nu måtte han så i stedet køre den 657 kilometer lange tur i udlejningsbiler fra Hertz og som timerne gik steg risikoen for at køre galt igen, men også for at glemme pungen, crackpiben og den lille pølsemandspose med hvidt pulver i udlejningsbilen.

Manden bag rattet har selv beskrevet episoden med den imaginære ugle i magasinet The New Yorker.

Han hedder Hunter Biden, og hans far, Joe Biden, var på det tidspunkt USA's vicepræsident under Barack Obama - herunder kan du se de tre samen.

Der var 11 dage til det amerikanske præsidentvalg og hvis Joe Biden havde været kandidat til posten, kunne Hunter Bidens køretur være endt som en verdensnyhed.

Men kalenderen viste 2016 - og dengang havde Joe Biden netop mistet sin ældste søn Beau og besluttet sig for ikke at stille op.

Nu er der så gået fire år, Joe Biden er blevet præsident, og under valgkampen glemte hans modstandere ikke, at han har et ømt punkt, der hedder Hunter.

En sag for politiet

Ikke kun fordi Hunter Biden i årevis har haft et misbrugsproblem og set ugler på motorvejen, men også fordi Hunter Bidens dømmekraft som forretningsmand godt kunne ligne hans dømmekraft som chauffør på køreturen til Arizona den oktoberdag i 2016.

Hunter Biden nåede frem uden yderligere uheld og parkerede bilen på en grusbelagt p-plads ved udlejningsfirmaets kontor efter lukketid.

Han smækkede bildøren uden at ænse pung, mobiltelefon, crackpibe, pølsemandspose eller den stribe hvidt pulver, der var efterladt på armlænet.

Da en kvindelig medarbejder fra Hertz gennemgik bilen den efterfølgende dag, spærrede hun øjnene op.

En hurtig søgning på Google viste, at kortene i pungen tilhørte vicepræsidentens søn, men da ingen henvendte sig for at få dem igen, blev det en sag for politiet. Rapporten kan ses her.

Det svære liv

Imens sad Hunter Biden på wellnesscenteret Grace Grove, der har specialiseret sig i at hjælpe velhavende mennesker i krise, og tænkte på sin brors enke.

Hvis de to skulle danne par, var han nok nødt til på et tidspunkt at blive skilt fra sin hustru gennem 23 år.

Hunter Bidens liv havde aldrig været helt nemt.

Drengen var kun to år, da han mistede sin mor og lillesøster ved et trafikuheld. Mor og børn havde hentet juletræ i familiens bil, da den kolliderede med en lastbil. Drengene Hunter og Beau kom slemt til skade, men overlevede.

Det var i december 1972 netop som Joe Biden var blevet valgt ind i USA's senat for første gang, og han valgte at holde fast i sin politiske karriere.

Brødrene, Hunter og Beau voksede til dels op hos deres onkel James, der er Joe Bidens bror, og deres tante Valerie.

Joe Biden giftede sig igen, og drengene fik en lillesøster.

Du kan se den lille nye familie herunder.

De kom i katolsk skole og læste siden jura, selv om Hunter Biden har fortalt The New Yorker, at han egentlig drømte om at blive kunstner.

Familien Biden var ikke rig, så drengene måtte selv skaffe penge under deres studietid på det prestigefyldte Yale-universitet, hvor Hunter Biden begyndte at drikke, ryge og tage kokain af og til.

Han holdt misbruget under kontrol, og da han blev færdig, begyndte pengene hurtigt at strømme ind.

Forretningsmand og far

Hunter Biden fik nemlig job som advokat hos kreditkortvirksomheden MBNA, der også var største bidragsyder til Joe Bidens valgkampagne i 1996.

Jobbet medførte blandt andet hævede øjenbryn i det konservative magasin American Spectator, der kaldte ansættelsen "bekymrende" på grund af de nære bånd mellem Joe Biden og MBNA.

- Dette er trods alt en senator, der i årevis har prædiket imod, hvad han kalder penges korrumperende indflydelse i politik, skrev magasinet i 1998.

Jobbet sikrede Hunter Biden en årsindkomst på 100.000 dollars plus en ukendt bonus, som han brugte på den familie, han lidt tilfældigt var begyndt at skabe nogle år før.

Mens han studerede, mødte Hunter Biden nemlig Kathleen Buhle, som skulle blive hans hustru i 23 år.

Hun blev gravid tre måneder efter første date, og parret skulle i alt få tre piger sammen - i 1993, 2000 og 2001.

Som tiden gik, fik Hunter Biden svært ved at styre sit misbrug, og selv om hans hustru konfronterede ham, kunne han ikke holde op.

Midt i 00'erne arbejdede han som lobbyist og brugte sine penge lige så hurtigt, som han tjente dem.

Men så fik Hunter Bidens onkel James en strålende idé til, hvordan familien Biden kunne blive rigtig rige.

En rigtig god idé

James Biden vidste selvfølgelig ikke selv, at det også involverede pyramidespil, for det kom først frem nogle år senere.

På papiret lignede det en rigtig fornuftig forretning, har Hunter Biden fortalt til magasinet The New Yorker. Sammen skulle James og Hunter Biden købe sig ind i et selskab, der hævdede at forvalte over 1,5 milliarder dollars i aktiver hos forskellige hedgefonde.

Det lykkedes dem at låne flere millioner dollars til købet og overtog kontrollen med selskabet.

Hvad der dernæst skete er omstridt.

Ifølge en tidligere chef ved selskabet Paradigm Global Advisors mødte James, Beau og Hunter Biden op i firmaets kontorer med to muskuløse mænd dagen efter overtagelsen.

Dernæst blev den daværende direktør eskorteret ud af den skyskraber på Manhattan, hvor firmaet holdt til. Det fortæller en tidligere ledende medarbejder ved Paradigm Global Advisors til magasinet Politico.

Under den efterfølgende orientering til de ansatte, sagde James Biden ifølge den tidligere chef:

- I skal ikke bekymre jer om investorer. Vi har folk over hele verden, der ønsker at investere i Joe Biden.

Såvel James som Hunter Biden benægter forløbet over for Politico.

De uheldige hedgefonde

Uanset, hvem der har ret, er det dog et faktum, at James og Hunter Biden overtog Paradigm Global Advisors og dermed også kontrollen med de forskellige andele af hedgefonde, der hørte til.

For eksempel halvdelen af fonden Paradigm Stanford Capital Management Core Alternative Fund, hvor kontrollen med den anden halvdel lå hos firmaet Stanford Financial Group.

Chefen for Stanford Financial Group hed R. Allen Stanford, og i 2006 var han på Forbes liste som den 206. rigeste mand i USA og ejede sit eget crickethold, der vandt over England i 2008.

Desværre havde han også gang i et af verdenshistoriens største svindelnumre - hans investeringsforretning var i virkeligheden et stort pyramidespil, og i februar 2009 faldt det hele sammen.

Den excentriske milliardær fra Texas blev afsløret som svindler og fængslet. Efter en længere retssag blev han idømt 110 års fængsel.

Ingen røg og ingen ildebrand

Sådan en forretningspartner var ikke noget at prale med, og da R. Allen Stanford blev anholdt, sagde Hunter Bidens advokat til Wall Street Journal, at der aldrig havde været nogen form for kommunikation mellem familien Biden og storsvindleren - samarbejdet havde været en ren formalitet.

Bare to måneder efter afsløringen af R. Allen Stanford gik det galt igen.

Denne gang var det en hedgefond ved navn Ponta Negra Group, der blev afsløret i svindel for millioner af dollars, og det viste sig, at den havde samme adresse som den kontorbygning, hvor en chef for Paradigm Global Advisors angiveligt var blevet ført bort af to muskuløse mænd nogle år forinden.

Igen udtalte familien Biden sig gennem en advokat som fortalte, at Ponta Negra blot havde lejet sig ind i bygningen, fordi der var ledig kontorplads.

- Der er ingen røg eller ildebrand, der har forbindelse til den uheldige situation med Ponte Negra. Der er slet ingenting, sagde advokaten Marc LoPresti til Politico.

De iranske ejere

Hunter og James Biden trak sig ud Paradigm Global Advisors med et tab på over én million dollars, og Hunter Biden siger til magasinet The New Yorker, at han måtte tage et lån i sit hus for at betale.

Paradigms kontor i skyskraberen på Manhattan viste sig også at være et problem, da FBI i november 2009 kunne afsløre, at bygningen i virkeligheden var ejet af Iran og blev brugt til at kanalisere penge hjem til præstestyret.

Det var ganske ulovligt, men der er ingen beviser for, at familien Biden vidste, hvem ejerne i virkeligheden var.

På trods af det svingende held som forretningsmand sluttede Hunter Bidens eventyr ikke med Paradigm Global Advisors.

I 2009 lykkedes det ham nemlig at finde en forretningspartner, der havde penge.

Mange penge.

Han hedder Christopher Heinz, og hvis hans familienavn lyder bekendt, er det måske fordi det står på ketchupflasken i dit køleskab.

Gode forbindelser

Christopher Heinz og Hunter Biden havde flere ting til fælles - blandt andet havde deres fædre betydningsfulde job hos USA's præsident Barack Obama. Christopher Heinz stedfar hedder John Kerry og var udenrigsminister, mens Joe Biden var vicepræsident.

Du kan se ham yderst til højre på billedet herunder.

Christopher Heinz og Hunter Biden slog sig sammen med en studiekammerat, den tidligere fotomodel Devon Archer, om at oprette et investerings- og konsulentfirma, som havde temmelig gode forbindelser til toppen af det politiske liv i USA.

Hvis man dengang havde spurgt trekløveret om, om én af dem kunne finde på at svindle en indianerstamme for 60 millioner dollars med løfter om forbindelser til USA's top, havde de nok sagt nej.

Firmaet Rosemont Seneca Partners begyndte ifølge de amerikanske myndigheder at gøre forretninger i Kina i 2009, hvor Hunter Biden og hans partnere i første omgang arrangerede forretningsmøder for rige kinesere med interesse i USA.

Det gik godt.

Hunter Biden skabte blandt andet forbindelse til den kinesiske forretningsmand Jonathan Li, der gav ham en ulønnet bestyrelsespost i sit firma BHR Partners, og i 2013 fløj han til Beijing sammen med sin far i Air Force Two.

Joe Biden skulle møde Kinas præsident Xi Jinping, men under besøget sørgede Hunter Biden for, at der også lige blev tid til en snak med Jonathan Li i hotellets lobby - ifølge The New Yorker.

Den slags kan være guld værd for internationale forretningsfolk.

Eventyret i Ukraine

Rosemont Seneca Partners begyndte også at gøre forretninger i Ukraine, hvor Devon Archer fik en bestyrelsespost i gasselskabet Burisma, som ud over Polens tidligere præsident Aleksander Kwaśniewski også snart fik Hunter Biden i bestyrelsen.

Udnævnelsen ser i bedste fald ud som nepotisme, i værste fald som forbryderisk

Kommentar i Washington Post i 2014

Hvor meget bestyrelsesposten indbragte ham er lidt uklart, for Burisma udbetalte honoraret til et selskab, som Devon Archer havde oprettet. Det hed Rosemont Seneca Bohai - bankudskrifter herfra viser, at der blev udbetalt 708.302 dollars til Hunter Biden mellem juni 2014 og oktober 2015.

Allerede da Hunter Biden kom ind i bestyrelsen, blev det kritiseret i avisen Washington Post.

- Udnævnelsen ser i bedste fald ud som nepotisme, i værste fald som forbryderisk. Uanset hvor kvalificeret Biden er, knytter det bånd til idéen om, at USA's udenrigspolitik går ud på at pleje egne interesser. Det er en fortælling som Vladimir Putin forsøger at fremme, skrev avisen i en kommentar i maj 2014.

Kort efter trak ketchup-arvingen Christopher Heinz sig ud af det fælles firma, men Devon Archer og Hunter Biden fortsatte.

Statsanklageren og lånegarantierne

Bestyrelsesposten i Burisma skulle senere komme til at hjemsøge såvel Joe som Hunter Biden, fordi vicepræsidenten i 2016 lagde pres på Ukraines regering.

Konkret ville USA og en række andre lande have Ukraines statsanklager Viktor Shokin fyret med den begrundelse, at han ikke var specielt aktiv, når det kom til at bekæmpe korruption.

Og da Joe Biden truede ukrainerne med at tilbageholde én milliard dollars i lånegarantier, skete der noget.

Viktor Shokin blev fyret i marts 2016.

Joe Bidens politiske modstandere har efterfølgende hævdet, at Hunter Bidens involvering i Burisma var den virkelige årsag til fyringen, fordi statsanklageren angiveligt var undervejs med en efterforskning af Burisma.

Men det passer ikke.

Viktor Shokin efterforskede ifølge Daria Kaleniuk fra Ukraines center for efterforskning af korruption ingenting - heller ikke Burisma, og han blev afskediget efter pres fra lang række lande - ikke kun USA.

Myndighederne i Ukraine har heller ikke efterfølgende fundet beviser på, at Hunter Biden var involveret i noget ulovligt i forbindelse med Burisma.

I USA var det med lovlydigheden en anden sag.

En uheldig urinprøve

Kokain og alkohol spøgte med jævne mellemrum i Hunter Bidens liv, og da han sideløbende med sin karriere som forretningsmand forsøgte at komme ind i USA's flåde som reserveofficer ved en kommunikationsenhed, gik det galt for ham.

Hunter Biden nåede kun lige at blive taget i ed i det nye job under en privat ceremoni i Det Hvide Hus i 2013, inden han blev bedt om at aflevere den obligatoriske urinprøve, der skal afsløre om amerikanske soldater har taget narkotika. Det har han selv fortalt til magasinet The New Yorker.

Nogle måneder senere blev han afskediget.

Sorg og coke

Og ulykkerne fortsatte med at komme.

I sommeren 2013 fik Hunter Bidens storebror Beau konstateret en svulst i hjernen, som skulle ende med at slå ham ihjel, og mens Beau lå syg udkom avisen Wall Street Journal så med en artikel på forsiden, der kunne afsløre, at vicepræsidentens søn var blevet fyret fra flåden, fordi han havde haft kokain i blodet.

Da Beau døde i 2015 eskalerede misbruget så voldsomt, at Hunter Bidens hustru Kathleen bad ham flytte ud af familiens hjem. Herunder ses de sammen til begravelsen.

Kort efter Beaus død afslørede det stærkt højreorienterede medie Breitbart så, at en mand med Hunter Bidens emailadresse tilsyneladende havde oprettet en profil på datinghjemmesiden Ashley Madison i 2014. Hunter Biden benægtede, men Kathleen ville separeres.

Skilsmissen rykkede nærmere efter Hunter Bidens køretur gennem narkotikatågerne fra Los Angeles til Arizona.

På mirakuløs undgik han retsforfølgelse med den officielle forklaring, at politiet ikke kunne bevise, at det var Hunter Bidens narkotika i bilen, fordi der hverken var fingeraftryk på pibe eller pølsemandspose.

Broderens enke

Efter en uges wellnessophold alene i Arizona bookede han et nyt dyrt hotelophold - denne gang på spa-hotellet Mii Amo, der lokker med "endeløs spirituel healing". Han inviterede også sin storebrors enke Hallie, som han havde fået et nært forhold til, og da ferien var slut, dannede de par.

Kathleen tog ikke let på det. Retsdokumenter, som magasinet People har fået fat i, viser, at Kathleen Biden beskyldte sin daværende mand for at have brugt 122.179 dollars på to måneder - blandt andet på "prostituerede, stripklubber og gaver til kvinder, han havde sex med".

Imens forsøgte Kathleen ifølge retsdokumenterne at få livet med parrets tre piger til at hænge sammen ved at låne helt op til grænsen på parrets kreditkort.

Hun forsøgte også at få penge ud af den store diamant, som hun havde hørt, at Hunter Biden gemte derhjemme.

En stor diamant

Diamanten havde en anslået værdi af 80.000 dollars ifølge skilsmissepapirer, som Delaware Online har set.

Hunter Biden fortæller selv til magasinet The New Yorker, at diamanten nærmere var 10.000 dollars værd, og at han fik den som en gave af en kinesisk forretningsmand, som han havde talt med under et møde i Miami.

Den blev bragt op på hans hotelværelse med et takkekort.

Ifølge Hunter Bidens forklaring fik han den af kineseren Ye Jianming, der var glad for det netop gennemførte møde med repræsentanter for World Food Programme USA, hvor Hunter Biden sad i bestyrelsen, og for de forretningsmuligheder, der så ud til at åbne sig.

Jeg vidste, at det ikke var en god idé at beholde den

Hunter Biden, forretningsmand

Ædelstenen var på 2,8 karat, og Hunter Biden siger til The New Yorker, at han ikke opfattede ædelstenen som bestikkelse, men dog alligevel valgte at give den videre til en eller anden, som han ikke husker, hvem er.

- Jeg vidste, at det ikke var en god idé at beholde den. Jeg følte, det var sært, siger han.

Ifølge Hunter Biden fandt mødet med kineseren sted, fordi World Food Programme USA håbede på en større donation fra ham, men mødet var i stedet endt med, at Hunter Biden tilbød Ye Jianming at bruge sit netværk til at finde investeringsmuligheder for kineserens gasselskab.

Vennerne fra Kina

Hunter Biden hjalp kineseren til en kontrakt med et gasselskab Louisiana og inviterede ham sågar til middag hos sin far. Kineserens firma CEFC var Kinas fjerdestørste oliekonglomerat og havde omkring 30.000 ansatte, og Ye Jianmings partner Patrick Ho, der også gjorde forretninger med Hunter Biden, havde været minister i Hongkong i 00'erne - herunder ses han med superstjernen Jackie Chan.

Men igen havde Hunter Biden valgt de forkerte forretningsforbindelser.

I november 2017 blev Patrick Ho pågrebet af FBI i John F. Kennedy lufthavnen i New York.

Han afsoner nu ifølge CNN en fængselsdom for at have bestukket præsidenten i det afrikanske land Chad med to millioner dollar i kontanter, der blev afleveret i kasser ude i Sahara-ørkenen. Bestikkelsen blev udbetalt for at sikre kinesiske rettigheder til olierettigheder i landet.

Partick Ho er også dømt for at overføre penge til udenrigsministeren og præsidenten i Uganda i en lignende sag.

Og i marts 2018 forsvandt Ye Jianming så i Kina, hvor han er anklaget for korruption. Hans firma gik konkurs tidligere i år.

Da en journalist fra The New Yorker spurgte Hunter Biden, om han havde fattet mistanke til kineseren - der blandt andet også gjorde forretninger med Nordkorea, nægtede han.

- Det var sort uheld, lød svaret.

Uheld efter uheld

På det tidspunkt havde Hunter Biden set temmelig meget sort uheld.

Hans forretningspartner Devon Archer fra Rosemont Seneca Partners, der havde startet hele konsulenteventyret op, var nemlig også blevet indblandet i en uheldig sag.

Sammen med syv andre forretningsfolk havde Devon Archer tilbudt indianerstammerne Wakpamni Lake Community og Oglala Sioux at sælge obligationer for dem.

I stedet for at tjene penge til indianerne endte obligationerne med at gøre de syv forretningsfolk rige, og 8. oktober 2020 erklærede en dommer Devon Archer medskyldig i svindel.

Hunter Biden selv er ikke dømt for noget, men såvel Joe Bidens modstandere som konservative amerikanske medier forsøger jævnligt at bringe belastende materiale frem om ham.

Crack og fugtige macbooks

Avisen New York Post hævdede for eksempel midt i oktober 2020, at man havde fået fat i data fra Hunter Bidens computere. Ifølge avisen var i alt tre mac-computere med vandskade blevet indleveret til reparation hos butikken The Mac Shop i byen Wilmington, Delaware af Hunter Biden.

Maskinerne blev ifølge butikkens ejer, John Paul Mac Isaac, ikke afhentet, og derfor gav han dem videre til nogle personer, som han ikke vil identificere - ifølge Delaware Online.

Til slut havnede data - som, New York Post hævder, er fra Hunter Bidens Macbook Pro - i avisen.

Ifølge New York Post fik de overleveret data fra computeren af Donald Trumps advokat Rudy Giuliani og præsidentens tidligere rådgiver Steven Bannon.

Blandt andet et billede, hvor Hunter Biden sover med en crackpibe i munden, og flere emails der kan belaste Joe Biden, hvis de altså er ægte.

Trumps tidligere rådgiver Steven Bannon har også offentliggjort billeder, han påstår, er fra computeren.

Blandt andet dette af en stor diamant, som han har lagt på Twitter.

Trumps tidligere rådgiver har også lagt billeder op af narkotika, mens præsidentens advokat Rudi Giuliani hævder, at der desuden er fotos af mindreårige piger samt en gemt chat, hvor Hunter Biden angiveligt fortæller, om en episode, hvor han sad nøgen og facetimede med en 14-årig pige efter at have røget crack.

Omstridte emails

Desuden er der offentliggjort flere emails, som Trumps advokat og tidligere rådgiver påstår er fra Hunter Bidens Macbook.

Ifølge New York Post dokumenterer Hunter Bidens mails, at Joe Biden lagde pres på myndighederne i Ukraine for at hjælpe sin søn og gasfirmaet Burisma, og at Joe Biden har tjent penge på tvivlsomme forretninger i Kina.

Det benægter såvel Joe som Hunter Biden, og både Facebook og Twitter blokerede for, at avisens artikel kunne deles, da den blev offentliggjort, fordi den var i strid med de sociale mediers retningslinjer.

Men både USA's præsident og den konservative avis Wall Street Journal kræver svar på, hvad det præcis er, Hunter Biden har foretaget sig med kineserne.

- Joe Biden skal svare på spørgsmål om Hunter Biden og Kina, skriver Donald Trump på Twitter.

Om Hunter Biden virkelig kunne finde på at lade tre ukrypterede computere med følsomt materiale ligge i en lille computerbutik, mens hans far forsøger at blive præsident, er det ikke sikkert, vi nogensinde får at vide.

Hunter Biden selv har i øvrigt nu trukket sig tilbage fra livet som travl forretningsmand.

Livet som kunstner

Forholdet til broderens enke holdt ikke, og han kom faktisk til at gøre en anden kvinde gravid, mens affæren stod på.

Men nu mener han så, at han har fundet lykken. Han er flyttet ind i dette hus i Los Angeles.

I maj 2019 mødte den 49-årige Hunter Biden nemlig den 33-årige sydafrikanske kvinde Melissa Cohen.

De blev introduceret gennem fælles venner, og parret giftede sig efter at have kendt hinanden i bare seks dage. Da havde Hunter Biden allerede fået en tatovering med ordet "Shalom" på sin overarm, så han matchede sin kommende brud, der havde en lignende tatovering på sin arm.

28. marts 2020 fødte Melissa Cohen Biden parrets første barn - en søn - i Los Angeles.

Her har Hunter Biden nu slået sig ned som kunstner - det han ønskede at blive, da han var barn.

- At male holder mig ved mine fulde fem. I årevis ville jeg ikke kalde mig selv kunstner. Nu har jeg det godt med at sige det, sagde han til New York Times i foråret 2020.

Og mens hans far forsøgte at blive USA's præsident, holdt Hunter Biden lav profil.

Såvel præsident Trump som artikler og tv-indslag i højreorienterede amerikanske medier beskyldte ham dagligt for at være indblandet i svindel, men Hunter Biden var tavs.

I stedet for at udtale sig til pressen brugte han tiden på at skabe kunstværker ved at puste med blæk, som tilsættes ren alkohol.

I april 2021 sagde han dog ja til at tale med TV 2's Jesper Steinmetz - interviewet vises søndag 11. april på TV 2 NEWS klokken 12.35, 16.35 og 20.35 og kan streames på TV 2 Play.