Udland

Paven med 'sensationel' støtte til homoseksuelle

Udmeldingen kan forandre livet for homoseksuelle i hele verden, mener korrespondent.

For første gang nogensinde har en pave givet sin støtte til, at homoseksuelle par kan gifte sig uden for kirken.

I en ny dokumentar om sit liv understreger Pave Frans han nemlig, at registrerede partnerskaber mellem par af samme køn bør lovliggøres.

- Homoseksuelle har ret til at være en familie. De er Guds børn og har ret til en familie. Ingen skal have slået hånden af eller gøres ulykkelig på grund af det, siger han.

Der har før været tvivl om pave Frans' støtte til homoseksuelle par.

Da han var ærkebiskop for den argentinske hovedstad, Buenos Aires, var han modstander af lovgivning, der skulle tillade homoseksuelle par at indgå ægteskab.

Han var dog fortaler for, at homoseksuelle par skulle kunne indgå i et registreret partnerskab.

En kæmpe sensation

Ifølge TV 2s korrespondent i Rom Eva Ravnbøl er pavens udmelding intet mindre end revolutionerende.

- Det er en kæmpe sensation og virkelig noget, der i sidste ende kan forandre livet for rigtig mange mennesker – og ikke bare i Italien og Vatikanet men i hele verden.

Selvom flere af verdens lande allerede har lovliggjort registrerede partnerskaber mellem homoseksuelle, er der nemlig stadig store dele af verden, hvor de stadig er ulovlige.

Og selvom det langt fra er alle, der vil være lydhøre for pavens opfordring, vil den alligevel give udviklingen et solidt skub fremad.

- Han er overhoved for mere end en milliard katolikker, og der er helt sikkert nogle konservative, der er ved at vælte ned af stolen nu. Der er mange, som er modstandere hans åbne tilgang, siger Eva Ravnbøl.