Coronavirus

Tyskland investerer massivt i udluftning – håber, at det kan bremse smittespredning

Den tyske regering vil bruge omkring 3,5 milliarder kroner på at forbedre ventilationssystemerne i offentlige bygninger.

Både på museer, offentlige kontorer, skoler og universiteter i Tyskland kan befolkningen nu se frem til bedre luftcirkulation.

Den tyske regering vil nemlig investere massivt i udluftningen i flere offentlige bygninger i et håb om på den måde at kunne bremse spredningen af coronavirus. Det skriver BBC.

I alt bruger tyskerne omkring 3,5 milliarder kroner på projektet.

Frygter vintersæsonen

De massive investeringer kommer, netop som vinteren står for døren, og folk kommer til at tilbringe mere tid indendørs.

Mange frygter dermed, at den kolde vintersæson vil få smittetrykket til at stige voldsomt i hele Europa.

Ifølge den tyske finansminister, Peter Altmaier, sker tiltaget, fordi "coronavirussen er der og vil blive der i de næste måneder". Det skriver det tyske medie Der Spiegel.

Den tyske regering vil i første omgang lade offentlige institutioner søge om tilskud til ordningen, men senere vil det også blive muligt for private virksomheder at tage del i ordningen. Med pengene kan ansøgerne også få installeret specielle "virusfiltre" i de ventilationssystemer, de har i forvejen.

Ventilation kan begrænse smitte

Studier tyder ifølge BBC på, at virusdråber – eller aerosoler, som det hedder – kan opholde sig i et rum i mindst otte minutter med rig mulighed for smitte fra person til person.

De opgraderede ventilationssystemer kan meget vel blive en del af løsningen på det problem, for ifølge den amerikanske sundhedsstyrelse, Center for Sygdomskontrol og Sygdomsforebyggelse (CDC), er god ventilation vigtigt at have styr på i bygninger, hvor mange mennesker arbejder eller går i skole.

Tyskland har haft 377.000 smittetilfælde, mens lige knap 10.000 mennesker er døde med coronavirus.