USA valg 2020

Karavane af biler samles for Trump: - Hvis han ikke vinder, er vi på den

Trods sløje meningsmålinger tror Donald Trumps trofaste vælgere på præsidenten endnu.

- Fire år mere! Fire år mere!

Sådan lød det ud af bilruderne i den kilometerlange række af store, amerikanske biler, der dannede en karavane af Trump-støtter i Miami i Florida søndag.

Her havde en lang række af entusiastiske kernevælgere samlet sig med Trump 2020-flag, MAGA hatte (Make America Great Again), dyt og jublende tilråb.

Fælles for dem alle var, at de er optimistiske på vegne af Donald Trump - og frygter et USA med demokraten Joe Biden ved roret.

Genkender et mønster

Selvom det lige nu ser sløjt ud i meningsmålingerne for Trumps berømte ”fire år mere”, tror hans støtter fortsat på, at deres præsident får lov at blive i Det Hvide Hus fra næste år.

De kan nemlig genkende et mønster, de har set før.

- I 2016 ville Hillary (Clinton, red.) vinde en jordskredssejr, ikke? Men Hillary vandt ikke, det gjorde Trump. Og Trump vinder igen, lød det fra Jackie Mendez, som var en af de fremmødte ved karavanen.

- Hvad baserer du din optimisme på?

- Jeg tror, du kan se det på det, der sker her i dag, sagde Jackie Mendez.

Jackie Mendez er bankrådgiver og Trump-vælger. Hun er overbevist om, at Donald Trump får fire år mere i Det Hvide Hus.

Ifølge meningsmålinger, der dog kun er et øjebliksbillede og stadig kan nå at ændre sig, fører Joe Biden lige nu med ni procentpoint over Trump.

I 2016-valget havde Trumps modkandidat Hillary Clinton næsten nøjagtigt samme føring på dette tidspunkt i valgkampen. Men det gik som bekendt helt anderledes.

- Han er i nyhederne hele døgnet, og han bliver hængt ud hele tiden, men han skal nok klare sig igennem det, siger en af Trumps støtter, Johnny Parez, om præsidenten.

Frygter Biden som præsident

De mange fremmødte amerikanere har især det til fælles, at de frygter for det USA, de vil få med Joe Biden som præsident.

Han står nemlig ifølge en række af Trumps støtter for et alt for socialistisk – ja, faktisk kommunistisk – USA. Og det falder bestemt ikke i god jord hos folket i the land of the free and the home of the brave.

- Joe Biden og Kamala Harris er en samling af venstreorienterede, og de vil bringe socialisme og kommunisme hertil, og det er vi bare ikke til, sagde Andrew Fernandez.

Andrew Fernandez mener, at USA virkelig er på den, hvis Joe Biden vinder valget 3. november.

- Tror du virkelig på det?

- Ja, det tror jeg på. Hvis Trump ikke vinder, er vi på den, lød de dystre forudsigelser fra Andrew Fernandez.

Svingstat

Delstaten Florida er igen ved dette valg en af de vigtigste stater i valgkampen, da den er en såkaldt svingstat.

Det betyder, at Florida ikke er hverken udpræget republikansk eller demokratisk, og derfor kan vælgerne i Florida meget vel være med til at afgøre valgets udfald.

Desuden udgør latinamerikanere et rekordstort antal af registrerede vælgere i Florida i år, viser tal fra analyseinstituttet Pew Research Center.

En vælgergruppe, Trump ikke har synderligt godt fat i.

Derfor har Donald Trump i den seneste uge ført en meget aktiv valgkamp i Florida i håbet om at kapre de sidste vælgere inden præsidentvalget 3. november.