Coronavirus

OVERBLIK: Sådan lukker Europa ned - igen

Frankrig er et af de lande, der igen indfører stramme restriktioner. Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Flere af vores europæiske nabolande lukker nu helt eller delvist ned for at begrænse coronasmitten. Få overblikket her.

Mens antallet af coronasmittede i Danmark tirsdag var det laveste i over en måned, stiger antallet af smittede rundt omkring i Europa.

Derfor er flere lande nu begyndt at indføre nye restriktioner, mens enkelte lande står over for en total nedlukning.

Herunder kan du se, hvilke forholdsregler en række af vores europæiske naboer har taget.

Europa lukker ned - igen

 1. Italien

  Premierminister Giuseppe Conte informerer om de nyindførte restriktioner.

  I Italien opfordres folk nu til at droppe private fester, og samtidig opfordres italienerne til at invitere maksimalt seks personer til private sammenkomster.

  I sidste uge kom der et krav om at bruge mundbind alle steder i det offentlige rum - og nu er anbefalingen, at man også skal bruge mundbind derhjemme, hvis man er sammen med folk fra andre husstande.

  Der er også kommet nye krav til restauranter og barer. Nu skal de lukke ved midnat, og efter klokken 21 må de kun betjene siddende gæster.

 2. Holland

  Amsterdams livlige byliv bliver ramt af de nye restriktioner.

  I Holland skal barer og restauranter lukke som led i de nye coronatiltag i landet. Desuden bliver salg af alkohol forbudt efter klokken 20.

  De nye tiltag gælder indtil videre i en uge, og muligvis vil det blive nødvendigt at forlænge dem, siger sundhedsminister Hugo de Jonge.

  Han advarer om, at hvis den delvise nedlukning ikke har den ønskede effekt, kan det blive nødvendigt med en fuld nedlukning.

  Indtil videre er myndighederne kun kommet med anbefalinger, men Holland har nu et af verdens højeste smittetal set i forhold til indbyggertal.

  Tirsdag blev der konstateret 7400 nye smittede.

 3. England

  Nattelivet i Liverpool bliver ramt af de nye restriktioner.

  Den seneste tid er smittetallet steget eksplosivt i England, og i Liverpool alene er der registreret flere end 600 coronasmittede per 100.000 indbyggere.

  Derfor har Boris Johnsons regering indført et system, hvor regionale restriktioner skal indføres, alt efter hvor stor smitten er i de enkelte områder.

  Pubber, barer, kasinoer og fitnesscentre er blandt nogle af de erhverv, som vil lukke i Liverpool for at mindske spredningen af coronavirus.

  Boris Johnson ønsker at undgå en national nedlukning og siger, at han forsøger at balancere folkesundheden og økonomien.

 4. Nordirland

  Premierminister Boris Johnson og Nordirlands førsteminister Arlene Foster under et møde i august.

  Nordirland bliver efter alt at dømme den første region i Storbritannien, der onsdag indfører en periode med landsdækkende strenge restriktioner.

  Regeringen ventes onsdag at præsentere en såkaldt circuit breaker-nedlukning, der skal gælde i fire uger. Det skriver Sky News.

  Landets skoler forventes i første omgang at holde lukket de næste to uger.

  Desuden skal alle barer, pubber og natklubber holde lukket de næste fire uger.

 5. Tyskland

  Folk med ansigtsmasker står i kø foran et supermarked i Frankfurt.

  Flere tyske delstater og byer indfører også nye restriktioner og tiltag mod spredningen af coronavirus. Det sker, efter at der lørdag blev registreret knap 5000 nye smittetilfælde på et døgn.

  Blandt de nye tiltag er der et forbud mod at tage på hotel i delstater, hvor man ikke selv bor, hvis man kommer fra områder med megen smitte.

  I Berlin har myndighederne sat ind over for byens berømte natteliv, efter at hovedstaden har fået kritik for at være for langsom til at håndtere nye smittetilfælde.

  Det betyder, at barer og restauranter nu skal holde lukket mellem klokken 23 og 06.

  Myndighederne i hovedstaden planlægger også at genindføre restriktioner på forsamlinger i byen, efter at de blev ophævet i slutningen af juni.

 6. Frankrig

  En mand demonstrerer imod de nye nedlukninger i Frankrig.

  Flere steder i Frankrig gør myndigheder og befolkning sig klar til de nye tiltag, der er ved at blive indført for at bremse smittespredningen.

  Præsident Emmanuel Macron ventes onsdag aften i et tv-interview at meddele, hvilke nye restriktioner der indføres.

  I Paris og andre byer, hvor smittetallet er højt, er barerne allerede blevet lukket. Adgangen til fitnesscentre er begrænset, og der er indført lavere grænser for, hvor mange mennesker der må være i indkøbscentre og lignende steder.

 7. Tjekkiet

  Sygehuspersonalet i Tjekkiet er presset på grund af et stort antal indlagte med covid-19.

  Tjekkiet har i øjeblikket Europas højeste smitterate, og derfor bliver alle restauranter, barer og natklubber lukket fra onsdag.

  Desuden lukker landets universiteter og skoler ned – elever os studerende skal indtil videre modtage fjernundervisning via nettet.

  Tjekkiet var hurtige til at lukke deres samfund ned i foråret og slap nådigt, sammenlignet med andre lande. Men de seneste uger er antallet af smittetilfælde steget så hurtigt, at sundhedsvæsnet er i fare for at blive overbelastet.