USA VALG

Tv-duel mellem Trump og Biden aflyst

Aflysningen kan blive en ulempe for Trump, mener TV 2s udsendte i USA.

Tv-debatten mellem USA's præsident Donald Trump og demokraten Joe Biden 15. oktober er aflyst.

Det oplyser Kommissionen for Præsidentdebatter i en pressemeddelse ifølge Reuters.

Her skriver de, at både Trump og Bidens kampagner har annonceret, at de har "andre planer for dagen".

Trump nægtede at stille op

De to kandidater mødtes ansigt til ansigt i en tv-duel 30. september - den første af i alt tre planlagte debatter. Kort efter blev Donald Trump konstateret smittet med coronavirus.

Det fik Kommissionen for Præsidentdebatter til at beslutte, at anden debat 15. oktober skulle foregå virtuelt. Men den plan var Trump ikke begejstret for. I et interview med tv-stationen Fox News afviste han i så fald at deltage.

- Jeg tror overhovedet ikke, at jeg er smittefarlig, sagde Trump til Fox News torsdag.

Skuffelse i Trump-lejren?

Ifølge Poul Erik Skammelsen, der følger valget i USA for TV 2, kan aflysningen blive en ulempe for Trump

- I virkeligheden virker det lidt som om, at præsident Trump og hans folk er skuffede over, at der ikke bliver nogen debat. Trump er bagefter, og han har brug for at bevise noget over for vælgerne. Det ville en debat jo være oplagt til, siger han.

Præsidenten lagde da også op til at udskyde anden og tredje debat med en uge hver, så kandidaterne kunne mødes ansigt til ansigt.

- Amerikanerne fortjener at høre de to præsidentkandidater direkte 22. og 29. oktober, foreslog leder af Trumps kampagne, Bill Stepien.

Biden afviste

Bidens kampagne mener dog slet ikke, at det går an med en debat 29. oktober. Det er ifølge demokraterne alt for tæt på valget 3. november.

- Præsident Donald Trumps uberegnelige opførsel giver ham ikke ret til at omskrive kalenderen og finde nye datoer efter sit forgodtbefindende, lød det i en udtalelse fra Bidens valgkampagne.

Bidens hold henviser til, at der i de seneste 40 år aldrig har været holdt en debat så tæt på et valg, som tilfældet ville være med 29. oktober.

Kommissionen for Præsidentdebatter vil nu fokusere på forberedelserne til den tredje præsidentdebat, der er planlagt til 22. oktober og afholdes i Nashville i delstaten Tennessee.