Datter: Min far stolede på Trump - det kostede ham livet

Historien om datteren, der mistede sin far til coronavirus har bredt sig i USA, fordi hun nu fører kampagne for at vælte præsidenten.

Inden USA's præsident, Donald Trump, selv fik konstateret coronavirus, har han gennem pressen forsøgt at nedtone faren ved covid-19. Han ville ikke skabe panik, har han senere udtalt.

Men strategien om at tale alvoren af pandemien ned har ifølge en efterladt til en coronasmittet fået alvorlige konsekvenser.

Kristin Urquizas far, Mark Anthony Urquiza, døde i maj måned.

Nu sidder hun tilbage i San Fransisco og kigger på sin telefon af det sidste billede, hun fik taget sammen med ham.

- Når jeg ser på billedet, får jeg lyst til at puste på det. Jeg ville ønske, jeg kunne puste liv i min far igen, siger Kristin Urquiza med en lav stemme.

Billedet er et screenshot fra den sidste samtale, hun havde med sin far over facetime, da han var indlagt på sygehuset i respirator med coronavirus.

De eneste, han havde omkring sig den sidste tid, var sygeplejersker, da familien ikke måtte komme på besøg på grund af smittefare.

- Det er ubærligt, at han var alene. Han var sund og rask, før han fik coronavirus. Den eneste eksisterende “sygdom” var, at min far stolede på Donald Trump. Og det kostede ham livet, fortæller Kristin Urquiza.

- Jeg tilgiver aldrig præsident Trump for min fars død. Jeg tilgiver ham aldrig for de mange amerikanske liv, vi har mistet på grund af hans løgne om, hvor ufarlig virussen er, fortæller hun til TV 2.

Stolede på Trump

Hendes bitterhed bliver ikke mindre af, at hendes far havde stemt på Donald Trump og stolede på ham.

- Min far var meget stærk tilhænger af Trump. Så snart Trump begyndte at tale om, at det var sikkert nok at gå ud igen og åbne landet op, kunne jeg ikke tale min far fra at droppe sin hjemmekarantæne, fortæller Kristin Urquiza.

Billeder af præsident Trump uden maske gav også hendes far tryghed.

Han blev overbevist om, at han sagtens kunne gå ud og more sig på karaokebar med sine venner efter kun to uger isoleret i sit hjem.

- Jeg sagde til ham, at han skulle blive hjemme, men min far sagde: ”hvorfor skulle præsidenten dog sige, at det er sikkert at gå ud, hvis det ikke skulle være sikkert?".

Få dage efter han havde været på karaokebar, blev han testet positiv for coronavirus, blev indlagt og døde efter fem døgn i respirator.

Kritik er gået viralt

Historien om Kristin Urquizas far har på kort tid bredt sig i hele USA.

Hun blev nemlig inviteret til at dele sin kritik af præsident Trumps håndtering af coronapandemien på demokraternes partikonvent i august.

Her holdt hun en tale rettet direkte mod præsidenten.

- Coronavirus har gjort det klart, at der er to Amerika: Et Amerika, som Donald Trump bor i, og et Amerika, som min far døde i. Nok er nok. Donald Trump har muligvis ikke forårsaget coronavirus, men hans uærlighed og hans uansvarlige handlinger gjorde det så meget værre, sagde Kristin Urquiza til den amerikanske befolkning i sin tale.

Faderen fortrød sin stemme

Når hun i dag glædeligt stiller op til interview og deler sin historie, skyldes det nogle af hendes fars sidste ord.

- Imens han var indlagt, fortalte han, at han havde fortrudt, at han havde stolet så meget på Trump, fortæller hun.

For hende drejer det sig nu om, at den mand, som hendes far gav fire år i Det Hvide Hus, ikke får fire år mere.

- Når jeg sætter kryds ved Joe Biden 3. november, gør jeg det for min far. Jeg ville dog bare ønske, at han selv var her til at træffe den beslutning, fortæller hun til TV 2.