Coronavirus

Modeskaberen Kenzo er død med coronavirus

Den 81-årige verdensberømte modeskaber Kenzo Takada er død med coronavirus på et hospital i Frankrig.

Den 81-årige fransk-japanske modeskaber Kenzo Takada er død. Modedesigneren var smittet med covid-19.

Det er Kenzo Takadas talsperson, der oplyser om dødsfaldet, skriver Reuters.

Han lå på American Hospital of Paris i Neuilly-sur-Seine, en forstad til den franske hovedstad.

Kenzo Takada stod bag det succesrige modehus Kenzo, der var opkaldt efter ham selv. Huset blev skabt i 1970'erne, og er ejet af verdens største luksusvare-koncern, LVMH.

Født i Japan

I de seneste år blev modemærket mere kendt blandt den yngre del af befolkningen, da Kenzo samarbejdede med den svenske tøjgigant H&M om kollektioner.

Kenzo er blandt andet kendt for sine farverige kollektioner med mønstre og print på tøjet. Mange vil kende ham på hans overdele med blandt andet tigre og blomster printet på.

Kenzo Takada, der er født i den japanske by Himeji, bosatte sig i Frankrig i 1965, og fem år senere skabte han Kenzo-mærket. Han var den første japanske modedesigner, der slog igennem i Paris.

LVMH købte Kenzo i 1993, men Kenzo fortsatte som kreativ designer frem til 1999, hvor han gik på pension. Siden har han dog arbejdet på forskellige projekter, blandt andet en kollektion i begyndelsen af 2020.

Indtil 1983 lavede han kun tøj til kvinder. I 83 præsenterede han sit første modeshow med herretøj, og i 1988 begyndte han også at sælge parfume.