Coronavirus

OVERBLIK: Her er de smittede i Trumps inderkreds

En lang række personer i Trumps nære omgangskreds er smittet med coronavirus. Få overblikket her.

USA's præsident, Donald Trump, meddelte fredag i sidste uge, at både han og førstedamen, Melania Trump, er testet positiv for coronavirus.

Siden har en række personer, der har mødtes med præsidenten i løbet af ugen bekræftet, at de også er testet positiv for covid-19.

Foreløbig er det offentligt kendt, at mindst 12 personer fra Donald Trumps kreds er konstateret smittet. Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt The New York Times, der løbende opdaterer listen med smittede.

Den seneste nyhed er kommet natten til onsdag dansk tid, hvor det er blevet meldt ud, at Trumps rådgiver Stephen Miller er smittet.

Her er et overblik over, hvem i Donald Trumps nære kreds der foreløbig er bekræftet smittet:

Melania Trump

Da præsident Trump fredag meddelte, at han var smittet med covid-19, oplyste han samtidig, at førstedamen også var smittet. Hun har siden skrevet på Twitter, at hun efter omstændighederne har det godt, og at hun har været isoleret i Det Hvide Hus. Hun besøgte ikke præsidenten, da han var indlagt på Walter Reed.

Stephen Miller

En af Trumps nærmeste rådgivere, Stephen Miller, oplyste tirsdag aften, at han er syg med covid-19. Han oplyser, at han er blevet testet negativ "hver eneste dag" frem til mandag, men at han allerede har taget sine forholdsregler og arbejdet væk fra kontoret de seneste fem dage.

• Kayleigh McEnany

Trumps pressesekretær og talskvinde oplyste mandag, at hun efter flere dage med negative test også var testet positiv for covid-19. Hun har i de mellemliggende dage siden nyheden om Trumps positive test afholdt flere pressemøder fra briefingrummet i Det Hvide Hus.

Hope Hicks

Trumps nære rådgiver har blandt andet rejst med præsidenten på flyet Air Force One til og fra den første præsidentdebat i Cleveland, Ohio, tirsdag. Hicks var også med til præsidentens vælgermøde i Minnesota onsdag.

Bill Stepien

Trumps kampagnechef blev ifølge mediet Politico testet positiv fredag aften. Han var med ombord på Air Force One, da præsidenten tirsdag rejste til og fra Cleveland for at deltage i en tv-debat med Joe Biden.

Chris Christie

Den tidligere guvernør i New Jersey har selv oplyst, at han er testet positiv. Christie har deltaget i Trumps forberedelser til sidste uges debat med Joe Biden. Han har ladet sig indlægge for at blive behandlet for coronavirus.

Kellyanne Conway

Hun arbejder ikke længere i Det Hvide Hus. Men Conway deltog sidste lørdag i en ceremoni i Rosenhaven, hvor præsidenten satte navn på sin kandidat til den ledige plads i Højesteret.

• Nicholas Luna

Trumps personlige assistent er ifølge en række amerikanske medier også testet positiv. Han arbejder som såkaldt "body man" for Trump, som er en særlig slags assistent, der er ved præsidentens side de fleste timer i døgnet.

Thom Tillis

Republikansk senator fra North Carolina, som var til stede ved en ceremoni sidste lørdag ved Det Hvide Hus.

Mike Lee

Deltog sidste lørdag i et møde med præsidentparret og dommer Amy Coney Barrett i Det Ovale Værelse. Deltog også i den efterfølgende ceremoni, hvor flere end 200 personer deltog - de fleste uden at bære mundbind.

Ronna McDaniel

Formand for The Republican National Committee, som sammen med præsidenten deltog i et fundraiser-arrangement sidste fredag.

John Jenkins

Rektoren for universitetet Notre Dame deltog i ceremonien for højesteretskandidat Amy Coney Barrett. Han har sendt en meddelelse til studerende og ansatte ved universitetet, hvor han undskylder for ikke at have brugt mundbind eller på anden måde sikre sig mod smitte under besøget i Det Hvide Hus.

Udover de 12 nævnte er tre journalister og en ansat i Det Hvide Hus også testet positiv for covid-19.

Trump indlagt på hospitalet

74-årige Trump blev fredag aften lokal tid fløjet fra Det Hvide Hus til militærhospitalet Walter Reed uden for forbundshovedstaden, Washington D.C.

Her blev Trump blandt andet blevet behandlet med coronamidlet remdesivir og et særligt steriod, som kun bruges til patienter, der har svære symptomer.

Mandag blev præsidenten udskrevet, selvom han stadig er syg.

Trumps personlige læge, Sean Conley, advarer om, at faren ikke er overstået endnu, selvom præsidenten i øjeblikket er "på højkant og tilbage ved sit gamle jeg".

Ser frem til debat

Twitter er præsidenten mere optimistisk over sit sygdomsforløb. Donald Trump skriver, at han ser frem til den næste præsidentdebat, som efter planen skal afvikles i Miami 15. oktober.

Modkandidat Joe Biden mener dog, at debatten bør aflyses, hvis Trump stadig er syg.

- Hvis han stadig har covid, bør vi ikke have en debat, siger Biden til de journalister, der følger ham på kampagneturen frem til valget 3. november.

- Jeg ved ikke, hvad status er for ham lige nu. Jeg ser frem til at få mulighed for at debattere med ham, men jeg håber bare, at alle retningslinjer bliver fulgt, tilføjer han.

Den 77-årige tidligere vicepræsident blev tirsdag igen testet negativ for coronavirus.