Donald Trump

Læge giver status på Trumps tilstand: - Han har det rigtig godt

Trump er feberfri og modtager ikke ekstra ilt, siger Det Hvide Hus' læge.

- Trump har det rigtig godt.

Det oplyser Sean P. Conley, der er læge i Det Hvide Hus, på et pressemøde om præsidentens tilstand, efter at han er blevet konstateret smittet med covid-19.

- Vi er meget glade for de fremskridt, præsidenten har gjort på nuværende tidspunkt, siger Sean P. Conley.

Han oplyser, at Trump har haft mild hoste, været tilstoppet og har været træt. Han er nu feberfri og modtager ikke ekstra ilt.

- Han er i højt humør og har sagt: "Jeg føler, at jeg kunne gå ud herfra i dag", siger Sean P. Conley om Trumps tilstand.

Overført til militærhospital

Donald Trump blev testet positiv for coronavirus torsdag aften.

Fredag blev han overført til Walter Reed militærhospital i delstaten Maryland via helikopter. Det var ude foran militærhospitalet, at Sean P. Conley holdt pressemøde sammen med yderligere ni læger.

Ifølge TV 2s USA-analytiker Mirco Reimer-Elster var de mange læger med til pressemødet for at vise, at "Trump er i de bedste hænder".

- Det var for at vise, at der er ikke bare er én toplæge, der er faktisk ti toplæger omkring præsidenten, siger Mirco Reimer-Elster.

- 74 år og en smule overvægtig

Holdet af læger, der tager sig af præsidenten, holder også øje med, om hans lungekapacitet er forringet, og om han vil få andre senfølger.

Det er dog for tidligt at sige noget om, siger Sean P. Conley og understreger, at Trumps helbred er godt, selv om han er "74 år og en smule overvægtig".

- Hans hjerte og nyrer fungerer som de skal, lyder det.

Donald Trumps hustru Melania Trump er ligeledes testet positiv. De gik begge i karantæne i præsidentboligen i første omgang.

- Det går godt

Lørdag efter pressemødet gav Donald Trump lyd fra sig på sit fortrukne sociale medie Twitter.

Her roser Trump læger, sygeplejersker og andet personale på militærhospitalet Walter Reed.

- De er fantastiske, skriver Trump på Twitter og tilføjer, at han har det godt.

Remdesivir i fem dage

Det Hvide Hus’ læge Sean P. Conley oplyste lørdag i en udtalelse, at Donald Trump er begyndt en behandling med præparatet remdesivir.

Remdesivir blev oprindeligt brugt til at behandle hepatitis C, men har siden vist lovende resultater i forhold til behandling af covid-19.

Under lørdagens pressemøde fortalte Sean P. Conley, at Trump fortsat vil få remdisivir - i hvert fald de næste fem dage.

Takker for støtte

I en video på Twitter takkede præsidenten fredag for den "enorme støtte", han havde modtaget efter at han var testet positiv.

- Jeg skal til Walter Reed-hospitalet. Jeg synes, at jeg har det rigtig godt, men vi skal sørge for, at tingene går, som de skal, siger han og tilføjer, at også førstedamen, Melania Trump, har det godt.

Videoen blev lagt op, kort tid efter at Trump selv var gået ombord på helikopteren, der skulle flyve ham til hospitalet.