Donald Trump

Trump sender personlige breve med fødevarehjælp til amerikanere

Kritikere kalder brevet for en grov politisk udnyttelse af en statslig tjeneste, men det afviser landbrugsministeriet.

Donald Trump og hans regering kræver nu, at der følger et personligt brev med fra den amerikanske præsident i fødevarepakker, der bliver uddelt til nødlidende familier i landet.

Det skriver onlinemediet Politico.

- Kære familie, starter det personlige brev fra Trump, der er lagt ned i hver kasse. Både på engelsk og spansk.

- Som præsident er det min højeste prioritet at sørge for vores borgeres sundhed og velvære, fortsætter det, inden modtagerne længere nede i brevet opfordres til at vaske hænder og holde sig hjemme, hvis de føler sig syge.

- Dig og dine kære er skattede medlemmer af vores storslåede amerikanske familie, lyder det, inden brevet afsluttes med Trumps underskrift.

Brugt i valgkampen

Mange af de organisationer, der er med til at uddele den føderale hjælp, ser brevet fra Trump som langt over stregen, kort før at vælgerne skal stemme 3. november.

- I de 30 år, hvor jeg har udført dette arbejde, har jeg aldrig set noget så groft før, siger Lisa Hamler-Fugitt, der leder en sammenslutning af fødevarebanker i delstaten Ohio.

En anden uddeler af fødevarehjælp, Greg Trotter, der er talsmand for Greater Chicago Food Depository, siger, at brevet truer hans organisationers status som apolitiske.

- Selvom indholdet af brevet ikke er super politisk, så synes vi, det er upassende at vedlægge et brev fra en kandidat blot nogle få uger før valget, siger han til Politico.

Også en gruppe demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus har protesteret kraftigt i et brev til landbrugsministeriet.

- Formålet med programmet burde alene være at hjælpe sultne mennesker, siger kongresmedlemmet Marcia Fudge fra Ohio.

Det er ikke politik

Landbrugsministeriet afviser kategorisk, at brevet har et politisk formål.

- Politik spiller absolut ingen rolle i dette fødevareprogram, siger ministeriet.

USA's landbrugsministeriums program til fire milliarder dollar - Farmers to Families Food Box Program - har siden maj uddelt 100 millioner kasser med fødevarer til USA's mest trængende.

Fødevarerne, som landmændene ikke har kunnet sælge til de corornaramte restauranter, opkøbes for føderale penge og deles gratis ud.

Datterens idé

Tv-stationen Fox News har tidligere rapporteret, at det er præsidentens datter Ivanka Trump, der er kommet på ideen med brevet, og at kasserne tidligere også indeholdt et brev fra hende.

Præsident Donald Trump har gjort noget lignende før.

Da amerikanske borgere ved coronakrisens start blev hjulpet med et kontant beløb, blev pengene også sendt ud med et vedhæftet brev fra Donald Trump.

Og med præsidentens underskrift på alle checks.