Udland

Brag fra himlen skabte terrorfrygt i Paris - og fik spillerne til at stoppe i French Open

Et Rafale jagerfly som dette fra det franske luftvåben fik i dag mange Paris-borgere til at ringe til politiet. Men der vare ingen fare på færde Adnan Abidi / Ritzau Scanpix

Et jagerfly, der gennembrød lydmuren, skabte kortvarig bekymring i den franske hovedstad - også på tennisbanerne.

Paris gav ved middagstid onsdag genlyd af et højt brag, der skabte frygt i byen for et nyt terrorangreb, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Braget viste sig imidlertid at være et jagerfly fra det franske luftvåben, der brød lydmuren inde over byen.

Jagerflyet fløj hurtigere end lydens hastighed, fordi det var på vej til at assistere to civile rutefly, der havde mistet radiokontakten med landjorden.

- Flyet havde fået tilladelse til at bryde lydmuren for at nå frem til ruteflyet i problemer, siger en talsmand fra det franske luftvåben til AFP.

Braget, der fik vinduesruder til at ryste i dele af Paris, fik borgere i massevis til at ringe til politiet for at anmelde den skræmmende lyd.

Bølgen af anmeldelser tvang politiet til at berolige på Twitter:

- En meget høj lyd kunne i dag høres i Paris og i Paris-regionen. Det var ikke en eksplosion, det var en jagermaskine, der brød gennem lydmuren. Vær venlig ikke at overbelaste nødopkaldslinjerne, skrev politiet.

Braget blev også registreret på tennisbanerne i Roland Garros, hvor turneringen French Open for tiden bliver afviklet.

På dagens tv-transmission fra kampen mellem Stan Wawrinka fra Schweiz og tyskeren Dominik Koepfer kan man se spillerne stoppe op og undre sig et øjeblik, før de spiller videre.

Den ukrainske tennisspiller Elina Svitolina var i aktion på en af de andre baner, da braget lød.

- Jeg blev lidt urolig, for jeg troede, der var sket noget slemt. Jeg kiggede op på overdommeren. Han var også lidt chokeret, for man ved aldrig, hvad der kan ske nu om dage, fortæller hun til AFP.

Mistede Radiokontakten

De to rutefly, et brasiliansk rutefly fra Cap Verde og et fransk indenrigsfly, mistede uafhængigt af hinanden deres radiokommunikation med flyveledelsen på jorden, og derfor blev jagerflyet sendt i luften for at skabe visuel kontakt til flyene.

Begge fly fik senere genetableret deres radiokontakt og fortsatte uden problemer.

Knivstikkeri

I Paris bragte jagerflyets undsætning til gengæld nerverne udenpå tøjet et kort øjeblik.

Så sent som i fredags oplevede byen et terrorrelateret knivangreb, der bragte minderne om terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015 frem i erindringen igen.

To mennesker blev såret ved knivangrebet fredag, der fandt sted på Charlie Hebdos tidligere adresse.

Angrebet skete, netop som retssagen mod 14 personer, der er tiltalt for at have assisteret gerningsmændene bag angrebet på Charlie Hebdo, skal til at begynde i Paris.