Coronavirus

Britiske sundhedsrådgivere slår alarm - risikerer 50.000 nye smittede om dagen

Storbritannien er tæt på at komme på listen over lande, som Udenrigsministeriet i Danmark fraråder rejser til.

Den britiske regerings sundhedsrådgivere slår nu alarm på grund af det stigende antal coronasmittede i Storbritannien.

Hvis ikke, der bliver gjort noget for at inddæmme smitten, risikerer briterne op mod 50.000 nye, daglige smittetilfælde i midten af oktober, advarer de britiske sundhedsrådgivere på et pressemøde mandag.

Det skriver BBC.

På pressemødet siger chefen for den britiske sundhedsstyrelse, Chris Witty, at hvis ikke kursen for landets coronastrategi ændres, vil det medføre et stort antal dødsfald.

- Vi ved alle, at vi ikke kan gøre det uden betydelige ulemper. Det er en afvejning af risici. Hvis vi ikke gør nok, vil virus brede sig, og den vej er vi på nu. Ændrer vi ikke kurs, vil vi stå med et meget vanskeligt problem.

Tæt på dansk liste

Storbritannien er tæt på at komme på listen over lande, som Udenrigsministeriet i Danmark fraråder rejser til.

Landet har de seneste to uger i gennemsnit haft 35,4 smittede om ugen per 100.000 indbyggere, viser tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC).

De danske myndigheder fraråder ikke-nødvendige rejser, hvis der er over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen.

Vil ikke udelukke national nedlukning

Allerede i weekenden advarede de britiske myndigheder om det stigende smittetryk i Storbritannien.

Sundhedsminister Matt Hancock slog søndag fast, at landet står ved en skillevej i forhold til coronapandemien.

- Vi har et valg. Hvis vi alle følger restriktionerne, kan vi undgå en national nedlukning, sagde han i et interview med BBC.

Ifølge mediet overvejer sundhedsministeren sociale bobler og tidligere lukketider for pubberne som mulige tiltag for at holde smittetrykket nede.

På et direkte spørgsmål om, hvorvidt England risikerer en ny national nedlukning, svarede Matt Hancock:

- Jeg kan ikke udelukke det, men det er ikke noget, jeg ønsker.

Bøder på op til 80.000 kroner

Premierminister Boris Johnson indførte allerede i sidste uge lokale nedlukninger for omkring to millioner mennesker i det nordøstlige England.

Lørdag annoncerede den britiske regering så yderligere restriktioner i forsøget på at håndtere den nye smittebølge.

Restriktionerne betyder, at briter, som nægter at isolere sig selv for at undgå spredning af coronavirus, risikerer bøder på op mod 10.000 pund - svarende til 80.000 danske kroner.

I øjeblikket bliver folk, der har symptomer, bedt om at isolere sig i ti dage. Dem, der bor sammen med nogen, der er blevet testet positive, bliver bedt om at selvisolere sig i 14 dage.

3900 nye smittede om dagen

Som incitament for at få folk med lav indkomst til at blive hjemme vil de kunne få udbetalt et ekstra engangsbeløb på 500 pund, hvis de ikke er i stand til at arbejde hjemmefra under isolationen.

Søndag blev der konstateret 3899 nye coronasmittede i Storbritannien og 18 dødsfald, viser tal fra Worldometer. 1. august lå antallet af nye, dagligt smittede på 771

Knap 42.000 britiske coronapatienter har mistet livet, siden pandemien brød ud i begyndelsen af året.