Coronavirus

Fodboldhold frygtede smitte - holdt afstand og tabte 37-0

Kampen mellem to tyske amatørhold i den 11. bedste tyske række udviklede sig bizart.

Frygten for at blive smittet med coronavirus førte søndag til et bemærkelsesværdigt stort nederlag i de tyske amatørrækker.

Her tabte SG Ripdorf/Molzen II med hele 37-0 til deres rivaler SV Holdenstedt II i den 11. bedste tyske række.

Kampen blev spillet i søndags, men det opsigtsvækkende resultat er først beskrevet i store medier som Allgemeine Zeitung, BBC og ESPN torsdag.

For at forstå, hvordan det kunne gå så galt for SG Ripdorf, er vi nødt til at skrue tiden nogle dage tilbage og kigge på modstanderholdet SV Holdenstedt II.

Kamp mod coronasmittet

For snart to uger siden var SV Holdenstedt II i kamp mod et hold, hvor en spiller fra modstanderholdet senere viste sig at være smittet med coronavirus.

SV Holdenstedt II’s spillere blev efterfølgende testet, og alle prøver var negative.

Men SG Ripdorf følte sig ikke sikre.

De frygtede, at SV Holdenstedt II's spillere stadig kunne være smittede, fordi der ikke var gået 14 dage, siden de havde været i kontakt med en person, som var blevet testet positiv.

- Vi prøvede at få udskudt kampen, men det afviste Holdenstedt, fortæller formand for SG Ripdorf, Patrick Ristow, til ESPN.

Samtidig blev SG Ripdorf gjort opmærksom på af det lokale fodboldforbund, at hvis de ikke spillede kampen, ville de blive tildelt en bøde på 200 Euro – det svarer til cirka 1500 danske kroner.

- En bøde vil gøre den økonomiske situation i klubben endnu værre, end den er. Så vi var nødt til at stille op, forklarer Patrick Ristow til det tyske medie AZ.

Flere af klubbens spillere ønskede ikke at spille kampen, men syv meldte sig klar, og dermed kunne SG Ripdorf stille hold til kampen.

Bizar kamp

Selve kampen udviklede sig bizart.

Da bolden blev givet op ved kampstart valgte en af SG Ripdorfs spillere med det samme at aflevere bolden til modstanderne, hvorefter resten af Ripdorf-mandskabet forhold banen.

Den gik dog ikke, og dommeren valgte at tildele Ripdorfs anfører et gult kort for usportslig opførsel.

Herefter blev SG Ripdorf på banen, men de blev ved med at holde afstand på to meter til SV Holdenstedts spillere, der straffede dem igen og igen og altså vandt med 37-0.

- Holdenstedt-spillerne forstod ikke, hvad vi lavede. Men vi ville ikke risikere noget som helst, siger Patrick Ristow til ESPN.

Modstander: - Kunne sagtens spille kamp

Video fra kampen viser, hvordan Ripdorfs spillere forsøgte at holde afstand gennem hele kampen.

Ifølge Holdensteds træner, Florian Schierwater, var det en overreaktion fra SG Ripdorfs side.

- Der var ikke nogen grund til ikke at spille denne her kamp. Ifølge sundhedsmyndighederne behøvede halvdelen af vores hold ikke engang blive testet, sagde Florian Schierwater.