Udland

Ny undersøgelse viser unge amerikaneres forbavsende lille viden om Holocaust

Hver ottende amerikaner mellem 18 og 40 år har aldrig hørt om Holocaust.

I en ny undersøgelse fremgår det, at unge amerikanere mellem 18-40 år har forbavsende lidt styr på begivenhederne omkring Holocaust i tiden under Anden Verdenskrig.

Det skriver The Guardian.

Undersøgelsen, der er foretaget af den religiøse organisation Claims Conference, som arbejder for jødiske Holocaust-ofre, viste for eksempel, at knap to tredjedele af de adspurgte ikke vidste, at seks millioner jøder døde under Holocaust.

Samtidig troede 23 procent af de unge amerikanere, at Holocaust er en myte eller stærkt overdrevet, mens en ud af otte aldrig havde hørt om det.

Et wake up-call

Undersøgelsen er den første nogensinde foretaget i USA, der har opdelt resultatet på delstatsniveau.

Ifølge organisationen bag undersøgelsen er resultaterne chokerende og et tegn på, at der må handles nu, mens Holocaust-overlevende stadig er i live til at fortælle om begivenhederne.

- Vi bliver nødt til at forstå, hvorfor vi ikke er bedre til at undervise den unge generation i Holocaust, og hvad verden har lært af sin fortid, siger præsidenten i organisationen Claims Conference, Gideon Taylor.

- Den her undersøgelse må være et wake up-call til os alle.

Sociale medier

Flere af de unge i undersøgelsen svarede også, at de har set Holocaust-benægtelser på sociale medier, og flere end én ud af ti af de adspurgte mente, at jøderne selv forårsagede Holocaust.

Særligt oplevelserne på de sociale medier bekymrer.

Omkring halvdelen af de adspurgte har set nazisymboler og -billeder på deres sociale medier.

Til gengæld mente næsten to tredjedele af de unge millennials og generation Z’ere, at undervisning om Holocaust bør være obligatorisk i skolen.

I USA bor der ifølge officielle tal flere end 6,5 millioner jøder.