Udland

Oscar-akademi indfører diversitetskrav før film kan nomineres

Fra oscar-uddelingen i 2024 skal nominerede til prisen for bedste film leve op til krav om diversitet.

Fra 2024 skal film leve op til visse standarder om diversitet, før de kan være med i kampen om at vinde prisen for bedste film ved den årlige oscaruddeling.

Det oplyser selskabet bag - Academy of Motion Pictures and Sciences - i en pressemeddelelse.

De skal enten have et bestemt antal skuespillere, ansatte på produktionen eller i andre roller fra samfundsgrupper, der er underrepræsenteret i industrien.

- Vi tror, at de her standarder for inklusion vil være en katalysator for langvarige, essentielle ændringer i vores industri, siger formanden for oscarakademiet, David Rubin, og direktør Dawn Hudson i en kommentar.

Skal leve op til to ud af fire kriterier

De nye krav står i kontrast til de nuværende.

Her skal filmen skal blot vare over 40 minutter, ligesom der er regler for, hvor, hvornår og hvordan filmen vises for offentligheden.

Mere konkret skal filmene leve op til to af fire kriterier, for at de kan kæmpe med om hovedprisen ved det prestigefyldte show.

Blandt andet kan hovedrollen eller en stor birolle være besat af en skuespiller med en etnisk baggrund, der er underrepræsenteret i branchen.

Alternativt kan mindst 30 procent af de mindre roller være fra mindst to minoritetsgrupper.

Temaet i filmen kan også være centreret om en af disse grupper.

Det kan være kvinder, personer med et handicap, fra forskellige etniske grupper eller fra LGBTQ-miljøet.

Showet er udskudt

Akademiet er ifølge nyhedsbureauet AFP de seneste år blevet kritiseret for manglende diversitet blandt de oscarnominerede, vinderne - og i akademiet selv.

Den næste uddeling af oscarstatuetter, der er den 93. af slagsen, finder sted 25. april 2021.

Showet skulle oprindeligt have fundet sted 28. februar. Det er dog blevet udskudt to måneder på grund af coronasituationen.

Uddelingen afholdes i Dolby Theatre i Hollywood, hvor der uddeles priser i 23 kategorier, der spænder fra Bedste Instruktør til Bedste Makeup.