Coronavirus

Norge sætter Region Syddanmark på rød liste

Nordmænd frarådes nu at rejse til endnu en dansk region.

Norges udenrigsministerium har onsdag opdateret sine rejsevejledninger, så Region Syddanmark nu er markeret som rød.

Det betyder, at nordmænd frarådes alle ikke-nødvendige rejse til regionen.

Samtidig indføres der fra lørdag ti dages karantæne for rejsende fra Region Syddanmark. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Rød i mindst 14 dage

Også Slovakiet, Ungarn, to svenske regioner og en enkelt finsk region er gjort røde, fordi de ligger over grænsen på 20 bekræftede smittetilfælde per 100.000 indbyggere de seneste to uger.

Det norske udenrigsministerium opdaterer ligesom sin danske pendant sine rejsevejledninger hver anden uge.

Derfor vil Region Syddanmark være markeret som "rød", i hvert fald indtil de norske rejsevejledninger bliver opdateret igen.

Flere danske regioner i karantæne

I forvejen var Region Hovedstaden, Region Midtjylland, og Færøerne på de norske myndigheders røde liste, og også Region Sjælland har tidligere været ramt af karantænekravet.

Beslutningen om at tilføje Syddanmark til den røde liste kommer efter, at Odense den seneste tid har været ramt af et udbrud, som har fået smittetallet til at stige.

Men smitten stiger også andre steder i landet, og Danmark har de seneste tre døgn registreret over 200 nye smittetilfælde om dagen. Fra tirsdag til onsdag er der konstateret 251 nye tilfælde, hvilket er det højeste på én dag i fem måneder.

VG skrev tidligere på dagen, at hele Danmark risikerer at komme på den røde liste.

Norge har til sammenligning registreret 102 nye tilfælde det seneste døgn, men vores norske naboer har også oplevet en stigende smitte, og havde således dobbelt så mange nye smittetilfælde i sidste uge som ugen forinden.