USA valg 2020

Trump opfordrer til at bestorme Steve Jobs' enke: - Ring til hende, skriv til hende, fortæl hende, hvad du synes

Donald Trump beskylder Laurene Powell Jobs for at ødsle med sin afdøde mands penge. Leah Millis/Nicholas Kamm / Ritzau Scanpix

Artiklen om Trumps syn på amerikanske soldater er kun toppen af isbjerget, siger chefredaktøren, der skrev den.

Donald Trump fortsætter med at forsvare sig mod en historie, der anklagede præsidenten for at have kaldt faldne soldater for ”tabere” og ”kvajpander”. Og han gør det ved at angribe.

Historien i The Atlantic er baseret på fire anonyme kilder, og Donald Trump har afvist historien som falsk.

I sit seneste angreb langer han ud efter både bladet og Jeffrey Goldberg, der er chefredaktør og forfatter til historien. Han langer dog hårdest ud efter Laurene Powell Jobs, der ejer aktiemajoriteten i The Atlantic gennem organisationen The Emerson Collective.

- Steve Jobs ville ikke have været glad for, at hans kone spilder penge, han efterlod hende, på det fejlslagne, radikalt venstreorienterede magasin, der bliver kørt af en bondefanger (Goldberg) og spyr fake news og had. Ring til hende, skriv til hende, fortæl hende, hvad du synes!!!, skriver Donald Trump på Twitter.

Støtter Biden med stort beløb

Laurene Powell Jobs er enke til Apple-stifteren Steve Jobs og arvede aktier for flere milliarder dollars i Apple og Disney efter hans død i 2011.

Ifølge Forbes er hun i dag god for 20,2 milliarder dollars, knap 127 milliarder danske kroner.

Laurene Powell Jobs ejer aktiemajoriteten i The Atlantic og har doneret store beløb til Joe Bidens valgkampagne.

Den 56-årige forretningskvinde og filantrop har desuden doneret over 500.000 dollars til demokraten Joe Bidens præsidentkampagne.

Ifølge The Atlantic skal Donald Trump i november 2018 have sagt til personer i sin stab, at en kirkegård for faldne amerikanske soldater i Frankrig var ”fuld af tabere”, og at amerikanske soldater, der mistede livet i Første Verdenskrig, var ”kvajpander” (suckers).

Vi vil ikke lade os skræmme af USA’s præsident. Vi vil fortsætte med at gøre vores job

Jeffrey Goldberg, chefredaktør, The Atlantic

Dele af historien er blevet bekræftet af anonyme kilder over for Washington Post, New York Times, CNN, Fox News og nyhedsbureauet AP.

Der er dog ingen navngivne kilder, der har bekræftet de anonyme kilders beretninger.

Kun toppen af isbjerget

Men ifølge Jeffrey Goldberg, som skrev historien, har vi kun set toppen af isbjerget. Han forventer, at der vil komme flere historier og yderlige bekræftelser i de kommende dage og uger. Og han mener ikke, der er nogen vej uden om at bruge anonyme kilder.

- Vi vil ikke lade os skræmme af USA’s præsident. Vi vil fortsætte med at gøre vores job, siger han til CNN.

Det er ikke nødvendigvis godt nyt for Donald Trump, der om under to måneder skal forsøge at blive genvalgt, og som har en vigtig vælgerskare blandt USA’s cirka 18 millioner veteraner.

Efter præsidentvalget i 2016 viste exitpolls, at omkring 60 procent af vælgere med fortid i militæret stemte på Trump, og at kun omkring 34 procent stemte på Hillary Clinton.

Og en undersøgelse fra Pew Research Center blandt amerikanske veteraner viste i juli sidste år, at 57 procent var tilfredse med Donald Trump som militærets øverste chef. Samtidig var det kun 41 procent i den generelle befolkning, der mente det samme.

Beskyldninger mod medier og demokrater

Siden The Atlantic udgav artiklen i torsdags, har Donald Trump og hans folk også sørget for at sprede opslag og videoer på sociale medier af en præsident, der viser respekt for soldater.

Samtidig anklager han Det Demokratiske Parti for at stå bag en stor misinformationskampagne i ledtog med medierne, der ifølge præsidenten er korrupte og laver fake news.

- Det bringer vores land i fare, og det skal stoppe nu. Sejr 2020!, skriver han på Twitter.

Amerikanerne går til valg 3. november. Hvis der var valg i dag, ville 49,9 procent stemme på demokraten Joe Biden, mens 42 procent ville stemme på Donald Trump, viser et vægtet gennemsnit af meningsmålinger.

Meningsmålingerne er dog udtryk for et øjebliksbillede, som kan ændre sig mange gange op til valget, og der er statistisk usikkerhed forbundet med målingerne.