Jacob Blake blev skudt syv gange i ryggen af politiet - nu udtaler han sig for første gang

Skudepisoden udløste gadekampe mellem aktivister og politi med omfattende ødelæggelser til følge.

Jacob Blake, som i august blev skudt syv gange i ryggen af en hvid politibetjent i byen Kenosha, Wisconsin, fortæller nu for første gang, hvordan han har det.

Blake-familiens advokat, Ben Crump, har delt et tweet, hvor Blake i en video opfordrer folk til at huske, hvor dyrebart livet er.

- Jeg vil bare sige til alle unge mennesker – og til dem, der er ældre – også ældre end mig: Der er meget mere liv, der skal leves. Dit liv, og ikke kun dit liv, men også dine ben, som du skal bruge til at komme rundt. De kan blive taget fra dig på et splitsekund, siger Blake blandt andet i videoen.

Konstant smerte

Jacob Blake fortæller fra sin hospitalsseng, at han er i konstant smerte fra de skader, som lægerne frygter, vil gøre ham lam fra livet og ned.

- Jeg lover jer, at det her ikke er sjovt. Jeg er klipset sammen i ryggen, og jeg er klipset sammen i maven. Det er ikke noget, du har lyst til at opleve. Det er smerte 24 timer i døgnet - ikke andet end smerte, siger Jacob Blake videre i videoen.

Han fortæller også, at han ikke kan trække vejret, sove eller spise, uden at det gør ondt.

I retten fra hospitalsseng

29-årige Jacob Blake var fredag lokal tid for retten fra sin hospitalsseng. Retsmødet omhandlede anklager, der blev indgivet inden skudepisoden 23. august.

Blake erklærede sig via et videolink i retten uskyldig i anklager om seksuelt overgreb mod en tidligere kæreste og moderen til hans tre børn. Børnene sad i bilen, da Jacob Blake blev skudt.

Kvinden, der ikke er navngivet, hævder, at Blake brød ind i hendes hjem 3. maj, forulempede hende seksuelt og efterfølgende stjal hendes bil og kreditkort.

Retsmødet fredag var Blakes første offentlige optræden siden skudepisoden.

Ikke tidligere straffet

Blake sad oprejst i hospitalsengen med skjorte og slips. Ved siden af ham sad hans advokat, Patrick Cafferty.

Cafferty bemærkede, at Blake, der har arbejdet som maler, ikke har nogen tidligere domme bag sig i hverken Wisconsin eller andre delstater.

Retssagen mod Blake er sat til at begynde 9. november.

Skudepisoden udløste gadekampe mellem aktivister og politi med omfattende ødelæggelser til følge. Nationalgarden blev også sat ind, mens væbnede hvide militsgrupper blandede sig i protesterne.

Torsdag talte Blake i telefon med demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden.

- Han talte om, hvordan intet skulle overvinde ham. Uanset om han kom til at gå igen eller ej, ville han ikke give op, sagde Biden efter samtalen ifølge The Guardian.