Udland

Jacob Blake erklærer sig uskyldig i overgreb fra hospitalsseng

29-årige Jacob Blake er anklaget for et seksuelt overgreb, der fandt sted inden skudepisoden i Kenosha.

Den 29-årige amerikaner Jacob Blake, der blev skudt i ryggen af en betjent i byen Kenosha i sidste måned, har fredag lokal tid været for retten fra sin hospitalsseng.

Retsmødet omhandler anklager, der blev indgivet inden skudepisoden, som fik landsdækkende demonstrationer mod politivold og raceskel til at blusse op på ny.

Blake har via et videolink i retten erklæret sig uskyldig i anklager om seksuelt overgreb mod en tidligere kæreste og moren til hans tre børn.

Kvinden, der ikke er navngivet, hævder, at Blake brød ind i hendes hjem 3. maj, overgreb hende seksuelt og efterfølgende stjal hendes bil og kreditkort.

Første offentlige optræden efter skudepisode

Retsmødet fredag er Blakes første offentlige optræden siden skudepisoden i august, der har lammet den 29-årige mand fra livet og ned.

Blake sad oprejst i hospitalsengen med skjorte og slips. Ved siden af ham sad hans advokat, Patrick Cafferty.

Cafferty bemærkede, at Blake, der har arbejdet som maler, ikke har nogen tidligere domme bag sig i hverken Wisconsin eller andre delstater.

Retssagen mod Blake er sat til at begynde 9. november.

Skudt syv gange i ryggen

Den 23. august blev Jacob Blake skudt syv gange i ryggen af en hvid betjent foran sine børn.

Episoden udløste gadekampe mellem aktivister og politi med omfattende ødelæggelser til følge. Nationalgarden blev også sat ind, mens væbnede hvide militsgrupper blandede sig i protesterne.

Torsdag talte Blake i telefon med Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden.

- Han talte om, hvordan intet skulle overvinde ham. Uanset om han kom til at gå igen eller ej, så ville han ikke give op, sagde Biden efter samtalen ifølge The Guardian.