Udland

Amerikansk politi har dræbt mand, der er mistænkt for at dræbe Trump-tilhænger

Michael Reinoehl har hævdet, at han skød Aaron ’Jay’ Danielsen i selvforsvar. Nu er de begge døde.

En 48-årig mand, der er mistænkt for at dræbe en Trump-tilhænger under urolighederne i Portland, blev torsdag selv skudt og dræbt af politiet.

Det skriver The New York Times og flere andre amerikanske medier.

Der er tale om Michael Reinoehl, der har beskrevet sig selv som tilhænger af den venstreorienterede antifascistiske bevægelse Antifa.

Politiet nævner ikke mandens navn, men bekræfter omstændighederne omkring hans død.

Henrettelse eller selvforsvar?

Det var natten til søndag, at Michael Reinoehl skød Trump-tilhængeren Aaron ’Jay’ Danielsen i Portland, der er hårdt plaget af uroligheder i forlængelse af de protester mod racisme og politivold, som fulgte efter George Floyds død under en politibetjents knæ i Minneapolis.

Demonstrationerne i byen har stået på hver aften i tre måneder og ført til flere slagsmål mellem tilhængere af Black Lives Matter og tilhængere af Donald Trump.

Ikke så mærkeligt, at det går ad helvede til i Portland!

Donald Trump, USA's præsident

I weekenden kørte en karavane med hundredvis af Trump-tilhængere i pickup-trucks igennem byen, og i den forbindelse blev Aaron ’Jay’ Danielson skudt og dræbt.

Ifølge amerikanske medier kredsede politiets mistanke hurtigt omkring Michael Forrest Reinoehl, en 48-årig krigsveteran og far til to, der ifølge ham selv var frivillig ”sikkerhedsvagt” ved Black Lives Matter-demonstrationer.

Samme dag som politiet udsendte en arrestordre på Michael Reinoehl, gav han et interview med Vice News, hvor han tilsyneladende erkendte at have dræbt Aaron Danielson, men hævdede, at han skød i selvforsvar.

- Jeg havde ikke noget valg. Jeg mener... Jeg havde et valg: Jeg kunne sidde og se på dem dræbe min ikke-hvide ven - men det havde jeg ikke tænkt mig at gøre, sagde han.

Ifølge Michael Reinoehl var han bange for, at han og hans ven ville blive stukket ned.

Chandler Pappas, der var ven med den dræbte og selv til stede, hævder derimod, at det var "en henrettelse".

- Jeg tror, at de var på udkig efter nogle præcis som os. Nogle som var ubeskyttede, og som ikke havde skydevåben med, fordi vi ikke havde intentioner om at dræbe nogen, har han sagt til Fox News.

Flygtede og blev dræbt

Vice News udgav interviewet med Michael Reinoehl torsdag aften, og ikke mange timer efter blev han skudt, da politiet forsøgte at anholde ham i byen Lacey sydvest for Seattle i delstaten Washington.

Mens de amerikanske medier begyndte at rapportere om hændelsen, gik Donald Trump på Twitter og krævede handling fra politiet.

- Hvorfor anholder politiet i Portland ikke Aaron 'Jay' Danielsons koldblodige morder? Gør jeres job, og gør det hurtigt. Alle ved, hvem denne bølle er. Ikke så mærkeligt, at det går ad helvede til i Portland!, skrev USA's præsident.

Det var en politistyrke ledet af forbundsbetjente fra FBI og U.S. Marshals Service, der slog til mod Michael Reinoehl, da han forlod en lejlighed og satte sig ind i en bil.

Da politiet forsøgte at pågribe ham, ”blev der skudt”, lød det, da Ray Brady fra politiet i Thurston Countys holdt pressemøde om hændelsen fredag morgen dansk tid.

- Der blev afgivet skud, som ramte køretøjet, og den mistænke flygtede fra køretøjet, hvorefter der blev afgivet flere skud, sagde Ray Brady ifølge ABC News.

Betjente på stedet har meddelt, at Michael Reinoehl var bevæbnet, men det har politiets efterforskning endnu ikke bekræftet, oplyste Ray Brady på pressemødet.

Han forklarede, at fire betjente affyrede skud under konfrontationen. Ingen betjente blev ramt, og det er ifølge politiet uklart, om Reinoehl skød mod politiet.