Facebook forbyder politiske kampagner i den sidste uge op til valget

Forbuddet sker for at undgĂĄ misinformation og undertrykkelse af valgdeltagelsen, siger Facebook-chef.

Med et præsidentvalg om 61 dage har Facebook besluttet sig for at forbyde politiske kampagner på Facebook i ugen før valget - og fjerne opslag, der forsøger at undertrykke valgdeltagelsen.

SĂĄdan siger chef Mark Zuckerberg torsdag i et Facebook-opslag.

- Dette valg bliver ikke business as usual. Vi har alle et ansvar for at beskytte vores demokrati. Det gør vi ved at hjælpe folk med at registrere sig til at stemme, fjerne forvirring om, hvordan valget kommer til at foregå, og tage de nødvendige skridt for at undgå risikoen for vold og uroligheder, skriver Zuckerberg i sit opslag.

Valgresultat ventes at trække ud

Tiltaget sker desuden også som et forsøg på at undgå falske påstande om, hvilken kandidat der har vundet præsidentvalget, inden stemmerne er talt op.

Resultatet ventes nemlig at trække ud i år, da et usædvanligt stort antal stemmer vil blive afgivet som brevstemmer på grund af coronapandemien.

Forbuddet mod politiske annoncer gælder ikke annoncer, der var på tjenesten før den sidste uge op til valget, oplyser Facebook.

Facebook har tidligere fået massiv kritik blandt andet for ikke at gribe ind over for en række kontroversielle opslag fra præsident Donald Trump.

Det konkurrerende medie Twitter har i modsætning til Facebook flere gange advaret mod præsidentens opslag eller markeret dem som "vildledende".

Det amerikanske præsidentvalg afholdes den 3. november i år.