Udland

Biden besøgte skudoffers familie før borgermøde i Kenosha

Kenosha - i svingstaten Wisconsin - har været ramt af uroligheder, siden en betjent skød sort mand i ryggen.

Torsdag besøger den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, byen Kenosha, der har været plaget af uroligheder, siden den sorte mand Jacob Blake blev skudt af en politibetjent den 23. august.

Besøget finder sted, efter at USA's præsident, Donald Trump, aflagde byen et besøg tirsdag.

Inden turen gik til Kenosha, mødtes Joe Biden og hans hustru med Jacob Blakes familie i lufthavnen i Milwaukee. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Her mødte han blandt andet Jacob Blakes far og tre søskende.

Mødet var privat, og journalister og fotografer, der følger Joe Biden på turen, blev ikke inviteret med indenfor. Efterfølgende har Biden også talt i telefon med Jacob Blake selv, som stadig ligger på hospitalet og ventes at blive lam fra livet og ned.

Biden fører aktiv valgkamp

Det er Joe Bidens første store rejse siden juni, da han på grund af coronaepidemien i videst muligt omfang har holdt sig hjemme.

Joe Biden deltog torsdag også i et borgermøde i Kenosha, der ligger i delstaten Wisconsin.

Besøget i Kenosha markerer en ny fase i den amerikanske valgkamp.

Wisconsin er en af de såkaldte svingstater, som kommer til at spille en afgørende rolle ved det kommende valg.

Kritiserer Trump

Trump vandt staten ved valget i 2016. Da han tirsdag besøgte Kenosha, havde både byens borgmester og Wisconsins guvernør på forhånd opfordret præsidenten til at blive væk.

Præsidenten har gjort urolighederne og demonstrationerne til et tema i sin valgkamp. Han har længe fremhævet sig selv som præsidenten, der kan sørge for "lov og orden".

Joe Biden kritiserer derimod Donald Trump for at skabe splittelse og skræmme vælgerne.

- Donald Trump ser på al den vold og ser en politisk livline, sagde Joe Biden i en tale i Pittsburgh mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.