Coronavirus

Nancy Pelosi besøger corona-lukket frisørsalon uden mundbind

Mandag besøgte Nancy Pelosi en ellers lukket frisørsalon i San Francisco uden mundbind, og det har medført kritik. Fox News.

Anklager om hykleri og dårlig dømmekraft står i kø, men episoden ændrer næppe på noget i det lange løb, ifølgeTV 2s USA-analytiker.

Da den demokratiske flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, mandag besøgte en frisørsalon i sin hjemby San Francisco, var hun den eneste kunde i butikken.

Det skyldes, at mange butikker i San Francisco har været lukket ned siden marts måned på grund af covid-19.

Videooptagelser fra salonen viser, at Nancy Pelosi ikke bar mundbind under sit salonbesøg.

En hykler

Den demokratiske leder har ellers været en aktiv kritiker af præsident Donald Trumps mange optrædener i offentligheden uden mundbind.

Nancy Pelosi er efter episoden blevet beskyldt for at være en hykler, blandt andet fra den republikanske advokat Harmeet Dhillon.

- Når man tænder for nyhederne og ser, at Nancy Pelosi går ind i en frisørsalon uden mundbind for at få ordnet sit hår, er jeg sikker på, at det får alle kvinder i San Fransisco, som ikke har fået ordnet hår i fem måneder, til at rejse børster, siger Harmeet Dhillon til Fox News.

Selvom beskyldningerne ligger lige til højrebenet for især republikanerne, vil besøget næppe flytte på det helt store i valgkampen, siger TV 2s USA-analytiker, Mirco Reimer-Elster:

Lyn-analyse

Selv hvis Nancy Pelosi har overholdt alle gældende regler, kan regelrytteriet blive for langhåret. Beskyldningerne om dårlig dømmekraft ligger lige for, så Pelosi må leve med at stå med håret i postkassen i en periode. Flytter Pelosis frisørfadæse noget? Næppe. Det er klart, at man i det konservative USA vil dyrke historien med hud og hår og italesætte Pelosi som en hykler. Men efter mere end tre årtier i amerikansk politik har Pelosi vist nok hår på brystet til, at hun næppe får ondt i håret i det lange løb. Mon ikke Pelosis frisure får længere levetid end den her fadæse får i nyhedsstrømmen?

Frisørbehandlinger nu tilladt – udendørs

Kritikken af Nancy Pelosi handler i høj grad også om, at negle- og frisørsaloner i San Francisco-området fortsat ikke må holde åbent som normalt på grund af smitterisiko.

En politik, som den demokratiske leder også selv har været fortaler for under pandemien.

Frisør- og neglesaloner har dog fået grønt lys til at genåbne i San Francisco fra denne uge under forudsætning af, at behandlingerne foregår udendørs.

Men det gjorde Nancy Pelosis behandling, som videoen viser, ikke.

Pelosis talsmand, Drew Hammill, har efterfølgende været ude at sige, at den demokratiske leder ikke vidste, hun brød reglerne for smitteforebyggelse, men at hun overholdt de regler, butikken meddelte hende om inden besøget.

Butikker i Californien har været særdeles hårdt ramt af coronakrisen, og delstaten er den stat i USA med det højeste antal butikslukninger under pandemien, ifølge San Francisco Chronicle.