Udland

Harry og Meghan underskriver stor kontrakt med Netflix

Parret forlod det britiske kongehus i foråret for at leve et mere uafhængigt liv.

Den britiske prins Harry og hans hustru, Meghan, har underskrevet en "mangeårig" kontrakt med streamingtjenesten Netflix.

Det skriver New York Times.

Parret har ifølge mediet grundlagt et endnu unavngivet produktionselskab.

I januar 2020 annoncerede parret, at de ville træde ud af den britiske kongefamilie for at leve et mere uafhængigt liv.

Nu skal Harry og Meghan bruge deres nye uafhængige liv i Californien på at lave dokumentarer, spillefilm og børneprogrammer.

- Vi vil fokusere på at lave indhold, der oplyser, men også giver håb, skriver parret i en pressemeddelelse.

- Som nye forældre er det vigtigt for os at lave inspirerende familieprogrammer, tilføjer de.

Netflix bejlede allerede til parret i januar, da det stod klart, at de ville træde ud af den britiske kongefamlie. På en konference i Los Angeles sagde Netflix' indholdschef, Ted Sarandos, at han gerne ville lave tv- og filmprojekter med det eksroyale par.

Frasagde sig apanage og titler

Fra 1. april 2020 var Harry og Meghan ikke længere aktive medlemmer af det britiske kongehus. De mistede i den forbindelse både apanagen og muligheden for at blive tiltalt som "kongelige højheder."

De skulle samtidig tilbagebetale en del af de 2,4 millioner pund - svarende til over 20 millioner kroner, de har brugt på at renovere deres hjem Frogmore House tæt på Windsor Castle.

Hertugparrets tilbagetrækning skabte stort røre i Storbritannien og på Buckingham Palace.

Harry og Meghan havde op til deres brud med kongehuset haft et anstrengt forhold til medierne og paparazzi-fotografer gennem lang tid.

Meghan, der også er kendt som skuespillerinde fra blandt andet serien 'Suits', har ifølge New York Times flere gange sagt, at hun ikke har planer om at vende tilbage til skuespilkarrieren. Men Harry og Meghan vil måske kunne opleves på skærmen i dokumentarprogrammer, skriver avisen.

- Vi er utroligt stolte over, at de har valgt Netflix som deres kreative hjem, og vi glæder os til at fortælle historier med dem, siger Ted Sarandos i en pressemeddelelse.

Streaminggiganten Netflix indgik i 2018 også en aftale med et andet velanset kendispar - tidligere præsident i USA Barack Obama og hans hustru, Michelle Obama.