Udland

Lady Gagas masker stjal opmærksomheden til stort show

Stjernen havde et budskab til publikum, da hun iførte sig masker med horn og glimmer.

I takt med coronavirussens opblussen har ansigtmasker gjort sit indtog over hele verden. Og dette års MTV Video Music Awards var heller ingen undtagelse.

Verdensstjernen Lady Gaga, der blandt andet er kendt for hits som 'Poker Face' og 'Just Dance', havde dog valgt sin helt egen fortolkning og stjal opmærksomheden med en række særprægede udgaver.

Under showet skiftede hun kostume og maske flere gange - fra glimmer til horn til en version med lys i. De opsigtvækkende masker var dog ikke kun til for showets skyld.

Sangerinden, der har det borgerlige navn Stefani Joanne Angelina Germanotta, havde et budskab, som hun gentog flere gange.

- Jeg lyder måske som en plade, der er gået i hak, men tag nu maske på. Det er et tegn på respekt, lød opfordringen til publikum.

Nye corona-kategorier

Coronavirussen havde udover maskerne også sat sit præg på resten af showet, der ikke som sædvanligt blev afviklet med publikum og tætomslyngede kendisser på den røde løber.

I stedet blev MTV Video Music Awards fordelt på fem udendørsscener i New York, og noget af showet var optaget på forhånd.

MTV præsenterede derudover en række helt nye kategorier med navnene 'Bedste karantæneoptræden', 'Bedste musikvideo hjemmefra' og 'Hverdagens helte: Frontlinjens sundhedspersonale'.

Særlig pris til Lady Gaga

Også en fjerde pris var kommet til i år - men ikke på grund af coronavirussen. MTV kom med en helt ny pris, en 'MTV Tricon Award', der i år blev brugt til at hylde Lady Gaga som multikunstner.

Hun blev fremhævet for sine evner som både sanger, skuespiller, modeikon og aktivist.

Sangerinden vandt yderligere fire priser, 'Årets artist', 'Årets sang', 'Bedste samarbejde' og 'Bedste filmfotografering', som hun modtog iført de opsigtsvækkende masker.

Har provokeret til tidligere show

Maskerne er ikke den eneste beklædningsgenstand, som har skabt stor opmærksomhed omkring Lady Gaga. I 2010 både chokerede og provokerede hun til årets MTV-show ved at indtage scenen iført en kjole af kød.

Kjolen, som designeren Franc Fernandez stod bag, var lavet af råt oksekød og resulterede i stor modstand fra dyreværnsorganisationer verden over.

Kødkjolen endte som et så markant indslag i den moderne musikhistorie, at Rock and Roll Hall of Fame and Museum i Cleveland året efter valgte at udstille den.