Voldsomme uroligheder i Malmø efter afbrænding af Koranen

Omkring 300 mennesker var samlet i protest mod Stram Kurs-medlemmers koranafbrænding ved Rosengården i Malmø.

Der opstod fredag aften uroligheder ved boligkvarteret Rosengården i Malmø i Sverige. Det skete som reaktion på en afbrænding af Koranen tidligere på dagen.

Det skriver svenske medier.

Ifølge nyhedsbureauet TT skulle det være medlemmer af det danske parti Stram Kurs, der har brændt Koranen af.

Politiet har aftenen og natten igennem været massivt til stede i området omkring boligkvarteret. Demonstranterne har spærret kørebanen flere steder, og der skal være blevet afbrændt bildæk, affyret fyrværkeri og kastet med sten mod politiet i forbindelse med urolighederne.

Ifølge SVT's journalister på stedet er mange af de samlede oprørte over afbrændingen af Koranen.

Afbrændingen fandt sted i industriområdet Emilstorp i nærheden af Rosengården, skriver TT.

15 anholdt efter uro

Urolighederne eskalerede i løbet af aftenen, men der er i løbet af natten begyndt at komme ro på, og omkring tre-tiden kunne beboere fra området ses i gang med at rydde op efter uromagerne, skriver Sydsvenskan.

Politiet oplyser til avisen, at der er anholdt 15 personer i forbindelse med nattens uroligheder. Foruden omfattende material ødelæggelse, er der sket skade på både politiets og redningstjenestens køretøjer, men der er ifølge Aftonbladet ikke meldinger om personskade.

Lørdag mødes politiet med personer fra den sociale indsats i Rosengården, der bistår med det tryghedsskabende arbejde i området.

- Det er uheldigt, at man retter sin vrede mod myndighederne, men ødelæggelserne og uroen efter nattens uroligheder påvirker alle indbyggere i Malmø, siger politichef Stefan Sinteus.

- Vi har arbejdet sammen med byen Malmø, foreninger og religiøse samfund for at gøre Malmø tryg og sikker, og vi vil arbejde hårdt på at genoprette sikkerheden i Malmø. Vi undersøger nu de forbrydelser, der er begået, tilføjer han.

Paludan skulle have deltaget i demonstration

Det var meningen, at lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, fredag skulle have deltaget i en demonstration i Malmø.

Men han blev på vejen stoppet af svensk politi, der gav ham to års indrejseforbud til Sverige. Det skyldes, at de svenske myndigheder vurderer, at der er en risiko for, at han begår kriminalitet.

Rasmus Paludan skulle have deltaget i en demonstration planlagt af den svenske gadekunstner Dan Park, som tidligere er dømt for racisme.

Men demonstrationen blev afblæst af de svenske myndigheder, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

I stedet blev der afholdt en ikke-godkendt demonstration ved Stortorget i Malmø. Her blev seks personer anholdt og sigtet for racisme. Flere af disse personer skulle også være fra Stram Kurs.