Udland

Røveri mod pengetransport i fransk by - slipper væk med 67 millioner

Røveriet i Lyon er det mest indbringende røveri i Frankrig i 11 år.

Et væbnet røveri mod en pengetransport i den sydfranske by Lyon gav fredag en gruppe røvere et udbytte på ni millioner euro i kontanter, det svarer til 67 millioner danske kroner.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

De bevæbnede røvere slog til, da en transport fra sikkerhedsfirmaet Loomis skulle forlade Banque de Frances afdeling i Lyon. Ingen kom til skade ved røveriet, men røverne er stadig på flugt med de mange penge.

- Det lykkedes røverne at flygte med det samme efter at have begået røveriet, siger anklagemyndigheden i Lyon ifølge AFP.

Blokerede transport

Ifølge lokale medier i Lyon blokerede røverne vejen for transporten fra Loomis med to biler, hvorefter røverne steg ud af køretøjerne og truede sig til de mange penge.

- Det var et frækt angreb midt i byens centrum. Det vigtigste er, at vores vagter ikke kom noget til, siger Michael Tresch, administrerende direktør for Loomis, til AFP.

Han fortæller, at de tre vagter er chokerede og nu modtager psykologbehandling.

Røveriet er det største røveri i Frankrig siden 2009. Her stak en chauffør i Loomis af med en transport, der indeholdt 11,6 millioner euro, det svarer til 86,35 millioner danske kroner.