Uro efter politivold

Blev lammet af flere politiskud – nu ligger han i håndjern i hospitalsseng

Wisconsins guvernør er uforstående over for, hvorfor det er nødvendigt, at Jacob Blake skal være i håndjern.

I en seng på Froedtert Hospital i Wisconsin ligger 29-årige Jacob Blake.

Den sorte mand er lammet fra livet og ned, efter en politibetjent i søndags skød ham flere gange i ryggen. En episode, der har ført til nye Black Lives Matter-protester flere steder i USA.

Men selvom Blake er lammet, er han lænket med håndjern til sengen, hvilket har forarget hans far.

- Jeg hader, at han ligger i sengen med håndjern på. Han kan ikke gå nogen steder. Så hvorfor lænker de ham til sengen?, siger hans far, Jacob Blake senior, ifølge Chicago Sun Times efter et besøg hos sønnen.

Ifølge amerikanske medier er der ikke blevet offentliggjort nogen sigtelser mod Jacob Blake.

Uforståeligt

Både CNN og Chicago Sun Times har forsøgt at få en kommentar fra politiet, men uden held. Heller ikke Jacob Blake senior har hørt noget.

Ikke alle myndigheder har dog forholdt sig tavse.

Wisconsins guvernør, demokraten Tony Evers, har også svært ved at forstå, hvorfor Jacob Blake ligger i håndjern.

- Personligt kan jeg slet ikke forstå, hvorfor det er nødvendigt. Jeg kan ikke forstå, at han er lagt i håndjern, og jeg vil håbe, at vi kan finde en anden og bedre måde at få ham til at komme sig på, sagde Tony Evers på en pressekonference torsdag.

Syv skud affyret

Jacob Blake blev skudt flere gange i ryggen af en politibetjent søndag eftermiddag i byen Kenosha, Wisconsin.

Politiet i Kenosha har fortalt, at betjentene blev kaldt ud på en adresse på 40th Street søndag klokken 17.11 til en anmeldelse om husspektakler. Her udviklede tingene sig, hvilket fik politiet til at åbne ild, siger de.

En video fra stedet viser, hvordan tingene forløb frem til nedskydningen af Jacob Blake.

En privatoptagelse, der tilsyneladende er optaget af en genbo, viser en mand blive skudt i ryggen af politiet i Kenosha, Wisconsin.

Her kan man se Jacob Blake i en hvid undertrøje og sorte shorts interagere med tre betjente. Han går rundt om bilens forende og bevæger sig i retning af døren ved førersædet, mens to af betjentene følger efter med deres tjenestevåben trukket.

Da Blake åbner bildøren, tager den ene betjent fat i ham, og Blake ser ud til at strække armen ind i bilen. De to betjente peger deres pistoler mod mandens ryg, og man kan på optagelsen høre syv skud blive affyret.

Har tidligere været på kant med loven

Episoden undersøges lige nu af både lokale og statslige myndigheder.

Jacob Blake har flere gange tidligere været på kant med loven, viser retsdokumenter, som flere amerikanske medier har citeret. I sidste måned blev han sigtet for flere forhold, herunder seksuelt overgreb.

Advokaten Benjamin Crump hævder, at Blake kom i kontakt med politiet efter at have forsøgt at afbryde et slagsmål mellem to kvinder.