Udland

Opfordring før orkanen: Put dit navn i lommen, så vi kan identificere dig

Myndighederne i Louisiana fastslår, at de indbyggere, der ikke har ladet sig evakuere, kan komme til at vente længe på hjælp efter orkanen Laura.

Politiet i Louisiana er kommet med en makaber opfordring til de indbyggere, der nægter at lade sig evakuere trods truslen om en ødelæggende orkan:

Skriv dit navn på et stykke papir og put det i lommen, så vi kan identificere dig.

Opfordringen kommer fra sheriffens kontor i Vermilion Parish vest for New Orleans, der onsdag sendte den usædvanlige opfordring ud på Facebook:

- Hvis du vælger at blive, hvor du er, og vi ikke kan nå frem til dig, så skriv navn, adresse, sygesikringsnummer og navnet på din nærmeste pårørende, læg sedlen i en vandtæt plasticpose og put sedlen i lommen. Vi beder til, at det ikke kommer så vidt. Vi forventer det værste, men beder for det bedste, skriver sheriffens kontor.

Den frygtede orkan Laura ramte Louisianas kyst natten til torsdag (lokal tid) med styrke som en kategori fire-orkan, men har siden tabt styrke og betegnes nu som en kategori to-orkan, fortæller nyhedsbureauet AP.

Men der er stadig frygt for, at orkanen skal blive efterfulgt af voldsomme oversvømmelser, fortæller meteorologerne.

Kan tage dage, før hjælpen når frem

Det kan blive skæbnesvangert for de lokale indbyggere, der har besluttet sig for at blive i deres huse eller biler, fordi de regner med, at det vil beskytte dem mod orkanens rasen.

- Jeg frygter, at alt for få er blevet evakueret. Jeg er meget bekymret, ikke bare for om de overlever, men også for de videre følger, siger borgmester Nic Hunter i byen Lake Charles i Louisiana, der kan blive et af de allerhårdest ramte områder, til CNN.

Ifølge borgmesteren er der ingen, der ved, hvor mange indbyggere der er blevet tilbage i Lake Charles. Men han vurderer, at man denne gang har fået evakueret færre indbyggere end ved tidligere orkaner.

Myndighederne i Louisiana slår fast, at de ikke har mulighed for at komme indbyggere til undsætning, hvis de har trodset myndighedernes opfordring om at lade sig evakuere.

- Det er meget trist situation. Vi gjorde alt, hvad vi kunne, for at få dem til at rejse væk, siger Ashley Buller, der er næstformand i det lokale katastrofeberedskab, til CNN.

Han vurderer, at mange først kan regne med at få assistance i løbet af fredagen eller lørdagen.

Vi rykker ikke ud endnu

Det budskab fremgik også tydeligt i beskeden fra sheriff-kontoret i Vermilion Parish:

- De, der vælger at blive og trodse denne meget farlige storm, må forstå, at vi hverken kan eller vil begynde redningsarbejdet, før vindstødene og oversvømmelserne er overstået, og det er sikkert at gå i gang.

Det er dog ikke alle, der har forstået den besked, fortæller myndighederne i naboområdet Calcasieu Parish:

- Der er stadig mennesker tilbage i vores by, og de ringer til os. Men det er helt umuligt for os at nå frem til dem, siger politichefen Tony Guillory fra byen Lake Charles til nyhedsbureauet AP.