Uro efter politivold

To dræbt af skud i amerikansk by efter uroligheder

Der har været store i demonstrationer byen, efter politiet skød en mand syv gange i ryggen.

Tre personer er ramt af skud i byen Kenosha i den amerikanske delstat Wisconsin. Heraf er to af dem afgået ved døden.

Det oplyser politiet i byen på Twitter.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at der blev affyret flere skud mellem civile, og at undersøgelserne af episoden pågår endnu.

CNN oplyser, at manden, der affyrede de dræbende skud, ikke er fundet endnu.

Stor demonstration efter skyderi

Der er stort fokus på Kenosha, efter at en sort mand i weekenden blev skudt i ryggen af politiet syv gange.

Skyderiet natten til onsdag er sket i forlængelse af en demonstration, der fordømmer nedskydningen af den 29-årige Jacob Blake søndag. Det er tredje aften i træk, hvor demonstranter har samlet sig i Kenosha.

Den sorte mand, Jacob Blake, kæmper ifølge familien for sit liv på et hospital i Milwaukee, og ifølge familien skal han være heldig, hvis han kommer til at gå igen.

- Hans familie tror på mirakler, men den medicinske diagnose er lige nu, at han er lammet. Og fordi kuglerne ramte hans rygmarv og knuste nogle af hans ryghvirvler, vil det kræve et mirakel, hvis Jacob Blake Jr. nogensinde skal kunne gå igen, sagde familiens advokat, Benjamin Crump, ifølge BBC og CNN tirsdag.

Tirsdag aftens demonstrationer i Kenosha var ellers endt mindre voldelige end de foregående dage, hvor bygninger og biler blev stukket i brand. Det var der ingen tilfælde af tirsdag aften.

En sort mand er blevet skudt af politiet i Kenosha i Wisconsin. Video: Esben Christensen

Men demonstranter havde samlet sig ved et metalhegn, der er op sat foran byens retsbygning.

Her bad politiet gentagne gange demonstranter om at fjerne sig og overholde et udgangsforbud, der var i kraft fra klokken 20.

Da det ikke skete, skød politiet med tåregas. Det tvang demonstranterne ud i byens gader, hvor protesterne fortsatte.

Skudt i ryggen

Konfrontationen kommer efter flere måneders landsdækkende protester mod politidrab på sorte.

Det er ikke oplyst, hvorfor betjentene åbnede ild mod Jacob Blake i første omgang.

Men episoden udviklede sig søndag, efter at betjente blev kaldt ud til en adresse på 40th Street klokken 17.11 til en anmeldelse om husspektakler.

Episoden udviklede sig, og politiet affyrede skud. Ifølge politiets erklæring ydede betjentene førstehjælp, indtil manden blev kørt på hospitalet.

På en video kan man se, at Blake går væk fra to politifolk. Den ene betjent følger efter ham, da han bevæger sig ud på gaden og åbner sin bildør. I det øjeblik bliver han ramt af syv skud i ryggen. På bagsædet i bilen sidder hans tre børn.

Jacob Blake har flere gange tidligere været på kant med loven, viser retsdokumenter, som flere amerikanske medier har citeret. I sidste måned blev han sigtet for flere forhold, herunder seksuelt overgreb.