USA VALG

Bevæbnet ægtepar advarer mod at stemme på Biden: - Din familie vil ikke være sikker

Ifølge advokatparret vil demokraterne gøre USA's forstæder usikre ved at tillade lavkvalitets-byggeri.

Det amerikanske ægtepar Patricia og Mark McCloskey blev verdenskendte i juni, da de greb til våben mod Black Lives Matter-demonstranter foran deres hjem.

Parret fra St. Louis i Missouri, der er blevet sigtet for ulovlig brug af våben, talte natten til tirsdag dansk tid ved republikanernes partikonvent, og her tegnede de et billede af en dyster fremtid, hvis demokraten Joe Biden bliver USA's næste præsident.

En fremtid med vold, optøjer og usikkerhed i landets forstæder.

- Det, som I så ske for os, kunne lige så godt ske for enhver af jer, som ser med fra et stille kvarter rundt om i landet, sagde Patricia McCloskey.

Mark McCloskey beskyldte demokraterne for ikke længere at anse det som "regeringens job at beskytte lovlydige borgere fra kriminelle, men hellere vil beskytte kriminelle fra borgerne".

- Disse radikale mennesker stiller sig ikke tilfredse med at marchere i gaderne. De vil marchere i Kongressens gange. De vil overtage, de vil have magt, advarede han.

Beskylder Biden for at lade forstæder i stikken

I deres indlæg ved nattens republikanske konvent beskyldte McCloskey-parret Det Demokratiske Parti og Joe Biden for at ville lade landets forstæder i stikken ved at ændre på de omdiskuterede zonelove, der er en form for lokalplaner for, hvad der må opføres i områderne.

- Det vil bringe kriminalitet, lovløshed og lavkvalitets-lejligheder ind i vores på nuværende tidspunkt velfungerende forstadskvarterer. Så tag ikke fejl - uanset hvor du bor, vil din familie ikke være sikker i de radikale demokraters USA, lød det fra Patricia McCloskey.

Med advarslen talte hun ind i den republikanske fortælling om, at demokraterne ønsker at åbne for, at alle mulige kan komme ind i områderne, og at der skal laves socialt boligbyggeri, siger USA-kommentator og folketingsmedlem for Venstre Mads Fuglede.

- Det, der egentlig bliver sagt, er, at lavkvalitet også er lig med, at der kommer flere farvede ind i dit kvarter. Slet skjult bliver der sagt, at "hvis ikke I har Donald Trump til at beskytte jeres forstæder, så bliver de meget mere multikulturelle, og er I virkelig interesserede i det?".

Kamp om forstæderne

Billederne af Patricia og Mark McCloskey gik verden rundt i slutningen af juni, da advokatparret foran deres mondæne hus truede demonstranter med henholdsvis en pistol og en semiautomatisk riffel.

De hundredevis af demonstranter var på vej til St. Louis' borgmester, da de passerede ægteparrets hjem på en privat vej i velhaverkvarteret. Ifølge ægteparret brød demonstranterne gennem en port til deres private gade, og de har forklaret, at de frygtede for deres liv under episoden.

Billeder af par med trukne våben foran kæmpevilla deles over hele verden. Episoden har vakt røre i USA, da flere frygter, at ægteparrets handlinger var racebetonet.

Præsident Donald Trump har udtrykt støtte til ægteparret og kaldt sigtelsen mod dem for absurd.

- Det er et godt billede på, hvor splittet USA er. En republikaner, der ser de billeder, vil identificere sig med det hvide ægtepar, mens mange demokrater vil finde afsky ved ægteparret og bruge det som udtryk for alt, hvad der er galt med USA, siger Mads Fuglede.

Ifølge USA-kommentatoren er der da også en helt åbenlys grund til, at McCloskey-parret var inviteret til at tale på republikanernes konvent.

- Der er en kamp om USA's forstæder. De har været overvejende republikanske, hvilket man gerne vil have, at de skal forblive at være. De kvindelige vælgere forsvandt ved midtvejsvalget til fordel for demokraterne, og mange hos republikanerne tror, at man kan vinde dem igen, forklarer han.

Det er endnu ikke afgjort, om sagen mod ægteparret kommer for retten, men den republikanske guvernør i Missouri, Mike Parson, har tidligere forsvaret parret og antydet, at han var klar til at benåde dem.