Udland

Tysk lov på vej - hunden skal luftes to timer om dagen

En revision af lov om dyrevelfærd vil stille en række skrappe krav til tyske hundeejere. Men det er uklart, hvordan reglerne skal kontrolleres.

Et nyt lovforslag skal forpligte tyske hundeejere til at lufte deres hunde mindst to gange om dagen.

Og to korte tisseture er ikke nok.

Ifølge lovforslaget, som landbrugsminister Julia Klöckner vil fremsætte i starten af næste år, skal turene udenfor vare mindst en time hver, skriver magasinet Stern.

Reglerne for luftning af de tyske hunde er en del af en revision af de tyske regler for dyrevelfærd. Revisionen indeholder også regler for, at hunde ikke må være alene hjemme hele dagen, og at hundeejerne skal tage sig af deres kæledyr ’flere gange om dagen’.

Udkastet til det nye lovforslag indeholder også regler for, hvor længe ad gangen en hund må holdes i lænke eller snor.

For opdrættere af hunde kommer dertil at gælde særligt skrappe regler. Uanset om der er tale om professionelle eller private opdrættere, så må hver opdrætter kun have tre kuld ad gangen – og de skal bruge mindst fire timer sammen med hvalpene hver dag, så de bliver tilstrækkeligt vant til mennesker.

- Hunde er ikke kæle-legetøj. De har deres egne behov, som vi også skal tage hensyn til, forklarede landbrugsminister Julia Klöckner, da historien om det nye lovforslag kom frem tirsdag.

'Hvem skal kontrollere det?'

Mens lovudkastet indeholder en række stramninger for de tyske hundeejere, så er ingen blevet så omdiskuteret som reglerne om, hvor lang tid hundene skal luftes hver dag.

Hundeejere som Bärbel Kleid, der ejer en Yorkshire terrier ved navn Sam, siger således til det britiske dagblad The Guardian, at lovforslaget klart overskrider hendes grænser:

- Og hvem skal kontrollere det? Skal naboerne ringe til politiet, hvis de mistænker mig for ikke at gå længe nok med Sam? Under alle omstændigheder kan han umuligt klare at skulle gå to timer hver dag, siger hun.

To lange ture hver dag bliver en hunderet i Tyskland

En talskvinde for landbrugsministeren har været ude at forsikre, at myndighederne ikke ’vil ringe til hver enkelt hundeejer’ for at kontrollere, om hunden er blevet reglementeret luftet.

Men hun gav intet svar på, hvordan ministeriet egentligt har tænkt sig at kontrollere, at de nye regler bliver overholdt.

Der er omkring 9,4 millioner hunde i Tyskland, hvor man regner med, at 19 procent af landets husstande har hund.